Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще се провали ли “Северен поток 2" в последните метри?

Проектът за милиарди евро сега е изложен на риск, а водещите германски политици са под силен натиск да намерят решение

   1| 2    
2
 
1
 
16
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Имбератора тук е пред щизофрения - на любимата му могучая компания Газпром санкции за Северен Поток2 набива оранжевия гибон, който той е самоопределил за "великия мъж"... :D :D :D
2
 
1
 
15
cherney до: Rogen
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Освен в Москва и Санкт Петербург, аз съм бил в Мурманск, Петрозаводск, Сиктивкар, Воронеж, Воркута и още поне двадесет по-малко населени места. Това е реалната Русия, а не това, които ти си мислиш. Средностатистическия руснак живее с $200 долара месечно - в т.нар. глубинка. 90% от руските села и малки градчета в Русия нямат пътища, канализация и елементарни удобства, характерни за 21 век.
Апропо, през 2019г. гостувах на приятел в Санкт Петербург. Той работи на същата позиция, на която и аз в България. Неговата заплата днес е 90.000 рубли месечно след данъци. Моята е 180.000 рубли.

P.S. В Русия е много сериозно мизерия. Извън Москва и Санкт Петербург е third world. А дори и в тези градове има много хора, които живеят зле. Между другото, много руснаци, които работят в Москва, не живеят в този град, а пътуват ежедневно между 40 до 100 километра.
1
 
1
 
14
cherney до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
"Какво ни интересува някакъв див селянин? СП 2 ще бъде построен, цяла Европа е зад него."
-----------------------
Нито ще бъде построен, нито пък цяла Европа е зад него. Половината от този проект е финансиран от партньори на Газпром. Някои от тези компании бяха вече посочени в един от предните коментари. Те очакват да печелят, след като СП2 заработи. Повечето от тези авторитетни компании са вложили по 1-1.5 млрд. долара в проекта. Често подобни инвестиции се застраховат от всякакви рискове, включително и политически. За този проект и инвестираните средства в него не знам, но най-вероятно риска е споделен. Понеже обясняваш как инвестираш в акции / пожелавам ти да спечелиш от тези вложения /, навярно и сам съзнаваш пред какъв избор ще бъдат изправени тези компании? Или продължават със своята инвестиция от милиард - милиард и половина ..... или я осчетоводяват като загуба и остават на пазара в САЩ. Защото ако си мислиш, че Тед Круз и компания са фигуранти във Вашингтон, мисля, че преценката ти е крайно неправилна. Такъв shit storm ще им се заформи на тези компании в САЩ, че акционерите им ще разпънат на кръст техните CEO.
1
 
1
 
13
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Пич, в Москва живеят повече от 10 млн души - средна заплата от 1800 евро ще имаш като се преместят всички олигарси в столицата и им се отчита печалбата там.

Няма спор, че има квартали с много висок стандарт по нищо не отстъпващ на този на богатите в ЕС или САЩ, обаче Москва е осеяна с гета, а в мазите на много сгради живеят по 10-15 *станци.
3
 
1
 
12
преди 2 седмици
Остави го. Това жалко подобие на човек има толкова малко разум, че би умрял веднага, ако дишането не бе неволева инстинктивна дейност, но си въобразява, че е по-умен от цели мозъчни тръстове, и че дори целият свят трябва да му се подчинява на безумията.
3
 
4
 
11
ing5rov до: Rogen
преди 3 седмици
Чудя се как го търпят такъв неграмотен трол ... от простотия работи за чужда кауза ... : )))
3
 
8
 
10
Rogen до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
В Русия заплатите не са никак смешни. За Москва средната работна заплата е 1800 евро,би това на фона на следните цени: бензин под 1 лев, отопление и готвене за един средно голям апартамент е около 100 лева, но не на месец, А НА СЕЗОН. Пенсионерите са освободени от плащане на режими, да, малките пенсии са 200-300 евро, но са само за храна. Та не знам кой е смешен!? Сънувашия небивалици, (ти) или реалните факти!?
2
 
10
 
9
Rogen до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И според теб в управлението на Шел, Енджи, Омв и тн. компании участващи в проекта, както и управлението на поне 10 от най - големите европейски икономики работят само ***, като дават милиарди за нещо, което не им трябва?
7
 
6
 
8
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 3 седмици
Някакви смислени доводи имаш ли, теле?
4
 
6
 
7
Zlato до: 0pk
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Май, май, нещо такова ще стане :) Новатек ще го втечняват накрая на тръбата и американците ще осигуряват транспорта за последните 50 километра :))) И вълкът сит и агнето цяло. Германците да му мислят :)))