IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детски медицински център за 1 млн. лв. ще се строи в София

Процедурата за избор на изпълнител ще бъде обявена до края на седмицата

16:36 | 09.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: GettyImages.com</em></p>

Снимка: GettyImages.com

Столична община ще обяви обществена поръчка за строителството на детски медицински център на стойност 1 млн. лв., съобщава пресцентърът на общината. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията.

Очаква се процедурата за избор на изпълнител на строителните дейности да бъде обявена до края на тази седмица. По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта е за родителите да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ.

Столична община е направила анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието. Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината съобразно спецификата на детската възраст и заболявания, включително детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог.

Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение. 

Един от най-популярните художници на улично градско изкуство Насимо е бил поканен от Фандъкова да предложи визия за фасадата на сградата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още