Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Отказ на Меркел от "Северен поток" 2 ще обърка газовата стратегия на Германия

Анализатори предупреждават за скок на цените на газа до намирането на алтернативен внос

   1| 2    
0
 
0
 
11
преди 4 дни
https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/imperatoryt-tyrguval-sym-mnogo-uspeshni-akcii-ot-sheraton-do-sofiia-komers-205628/

Ето ти и снимка и уеб адрес
0
 
1
 
10
driverf1 до: Dr. Vatnikov
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Дай снимка или уеб адрес.....
1
 
3
 
9
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 6 дни
Няма профилна снимка
Нека да ви представя импчето - дребно същество (физически и ментално), родено на 1.02.1977. Подвизава се във фейса с тролски профил под името Sheev Palpatine, членува в нялолко групи за инвестиции и редовно скимти да му кажат как къде и какво. Тук се прави на разбирач с личните си тълкувания на каквото е чуло.

Разбира се, скрило се е човечето, снимки няма в профила, но нета е голямо продтранство, дребното човече има вид на злобен комплексар.
3
 
5
 
8
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Имбeцилинo, ако внасяхме домати от рашастана, щяхте да ни плашите, че домати няма да има.
1
 
6
 
7
Стоян Петров до: Стоян Петров
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Кефиш Мyнчo! Някой да чете и да ти превежда : " Согласно планам, примерно 80 процентов газа, который будет доставляться по "Северному потоку-2", пойдет по трубам EUGAL транзитом в сторону Чехии, а оттуда - на австрийский газовый хаб Баумгартен. Остальные 20 процентов - по ответвлениям в Германию."
5
 
7
 
6
преди 1 седмица
Такаааа - да караме наред:

Първо - "отравянето" на навални засега е само едно фриволно твърдение без доказателства. Без отговор остават въпросите: защо и е на руската власт да трови такава безобидна политическа нула, защо - ако беше отровен, го предадоха без възражения на Германия, защо германците, които твърдят, че е "отровен" отказват да покажат на руснаците резултатите от каквито и да било изследвания, за да докажат думите си, защо и как - ако наистина е "отровен" на самолета от най-силната отрова на света, предназначена да поразява на място цели полкове, не само че няма други жертви (на САМОЛЕТ), но и сам навални не пукна.

Второ - *** Келер говори за "алтернативни източници", ама такива няма - освен ако не се последва примерът на полша, и Германия започне да купува "американски" газ, с произход Русия, ама на двойна цена.

Голямото находище в Северно море е на практика изчерпано вече и догодина пуска кепенците. Норвежките и те са на изчерпване. Спадът на цените не виждам как касае (негативно) потребителите. То и въздухът е евтин (безплатен даже засега), ама това не значи, че можем и без него.

Трето - преходът към "възобновяеми източници" само изглежда "ускорен" от комбинацията пандемия - мека зима - натъпкани до дупка предварително хранилища (заради очакваната криза с доставките през украйна, ако си спомняте). Но такава комбинация от фактори надали ще се повтори повече във времето. И да - грозната истина е, че Германия просто няма алтернативи, ако спре да прави ток от въглище. Ако искат да пробват и да се откажат от всичко, освен от ВЕИ - само след месец меркел ще бъде наритана с шутове от Германия в посока изток - с поръчение да лази в краката на Вовата и на Саша Милър дотогава, докато газчицата не потече отново.

за мен по-важно е какво казва реалният бизнес, представителите на реалната индустрия. Разбира се - BASF може да си премести заводите в Русия, ако иска. Те и без това автомобилните концерни вече мигрират от Германия на изток. Накрая, когато Германия стане аграрна държава с преобладаващо диво талибанско население, няма да и трябва толкова енергия.

Накрая в статията мнението на тая Саша - явно е добавено с хумористически намерения. Намаляването на "зависимостта от горивото" - току-що написах докъде ще доведе - до аграрно общество на ниво 15 век. Въпросът е, че дори цели икономики да бъдат съсипани - климатическите талибани и подкрепящите ги политици-deбили ще се изсулят кат` тако`а от тако`а и няма да понесат никаква отговорност за безобразията си.
4
 
6
 
5
преди 1 седмица
Какъв СП2, Балкански(вече Турски) поток и т.н.
Зелков ще им набучи перки и волтаици и ще ги залее с енергия безкрай, на отрицателна цена!
Който не му вярва, ще му изпрати линкове безброй, и невярващите ще приемат неговата вяра във ВЕИ-та, произвеждащи еко-ток без пари!!!
5
 
5
 
4
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
НЕма да се пУашите, ефрейтор СтПет ще пpъднe нЕколко пъти и газ ще има :)
3
 
8
 
3
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 седмица
Много ме кефиш, като почнеш да си измисляш цифри и факти. Това от Козяк ли ти го спуснаха или го чу от другите пияници в кръчмата? Човек като те слуша как уверено ръсиш глyпости, ще помисли, че си някакъв супер експерт. Кой си ти, че да казваш от колко газ има нужда Германия?
6
 
5
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Ти сериозно ли, ве??? Знам че се повтарям, но само до 10 млрд куб метра газ от СП - 2 ще достигат до Германия. Останалото е транзит повечето за Баумгартнер, откъдето и за Италия и малко за Чехия. Всякакви писаници, как Германия жадува руската суровина са нелепа пропаганда. Транзита не е лошо нещо, но Германия ще преживее и без него.