IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: До три години всяко дете ще има осигурено място в детско заведение

Столичният кмет очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите на родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла

10:10 | 13.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кметът на София Йорданка Фандъкова.<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Кметът на София Йорданка Фандъкова.Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери кметът Йорданка Фандъкова, която коментира, че е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани. Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите, съобщават БНР. 

"Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим", изтъкна Фандъкова.

За понеделник (14 септември) е насрочен нов протест на родители във връзката с недостатъчните мета в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът ще бъде решен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Minka
преди 3 години
До три години жените ще са "общи"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Стига си лъгала, Данке. Разбирам ви, че сте в затруднено положение, при което нормални - умни и некорумпирани хора си подават оставката. Това за детските градини го казваш от 2012 г. Следя темата професионално. Ти или умишлено не казваш броя на децата, които очакват детска градина, за да не проличи, че говориш фантасмагории, или си толкова некомпетентна. За всеки друг каприз на Борисов имате пари (броихме милиарди за самолети, които ще получим след колко си години, да не говорим какво качество са и че към тях няма никакви приставки - пари от прозорчето на джипката на когото искаме да ни стане симпатизант или е "наш човек" - Георги Гергов от Пловдив, Доган със студения резерв и сараите, МаГАрешки с плажа Кабакум и т.н. и т.н.Лъснахте отвсякъде. Включително как ти спечели ти допълнителните гласове от 100% *** в София, като ги купихте, за да запазиш положението пред Мая Манолова. ДОТУК СТЕ! Оставка веднага!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още