IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полският премиер: С Русия не може да се води конструктивен диалог

Матеуш Моравецки отново поиска от ЕС спиране на “Северен поток 2” заради отравянето на Навални

14:52 | 14.09.20 г. 35
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT</em></p>

Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT

Полският министър-председател Матеуш Моравецки призовава Германия и ЕС да прекратят строителството на газопровода в Балтийско море "Северен поток 2", експлоатиран съвместно с Русия, след атаката срещу критика на Кремъл Алексей Навални.



„Не можете да заплашвате Русия отдалеч с показалеца си и след това да се заплитате в проекта „Северен поток 2“ с „Газпром“, пише Моравецки в статия за Frankfurter Allgemeine Zeitung (изданието от понеделник). "Единственият рационален изход би бил проектът да се замрази.

Опитът да бъде отровен основният активист на руската опозиция със забранен химикал два дни преди планирания дебат за отношенията между ЕС и Русия, който трябваше да се проведе в Берлин, е "предизвикателство за цялата демократична общност в Европа”, пояснява премиерът. 


Освен това тръбопроводът прави Европа зависима от доставките на руски газ, оплака се Моравецки. Най-опасното във всичко обаче е, че под прикритието на икономическо сътрудничество Русия придобива влияние върху поведението на Германия като един от най-важните икономически и политически партньори в ЕС и НАТО.

Според него не е достатъчно само да се отбележи, че Русия не приема демокрацията и свободата на изразяване в западния смисъл, пише Моравецки. С държава, която нарушава международните стандарти и международното право не само у дома, но и сред страните членки на ЕС и НАТО, не може да „се води конструктивен диалог“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

25
rate up comment 5 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Явно много ви боли, копейнишките ***, като ви осветят.Пада завесата и лъсвате с целия си "блясък".Даа, обичате клечането в храстите и да плюете анонимно. Ее, стига толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 5 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Моля, първо се научи да пишеш, недъгавецо, после ми скимти в краката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 6 rate down comment 4
Hahoto
преди 3 години
Ватьо, много е грозно, когато един анонимник, обеснява на някой, който не се крие зад измислен ник, какъв бил. Особено по твоя ненавистен, злобен и глупав начин. От къде е тая озболеност в теб, към хората, които мислят различно. Да публикуваш лични дани на човек и пишеш коментар цялаш дисридитацията и осмиването му... И ако *** в този сайт спят, не им прави чест. А за теб и чест няма как да говорим. Несъвместимо е. Като ти пиша, че си много зле и се влошаваш, да знаеш, че е точно така. Не знам Импето дали ти се ядосва или те съжалява. Той е много по-широко скроен от теб. А относно надсмиването, българската поговорка казва: "Най-добре се смее, този който се смее последен"! Бъде здрав Ватьо, не ти мисля злото. Господ ще ти въздаде и за доброто и за злобата и ненавистта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 7 rate down comment 4
Oбичам България
преди 3 години
Някой тук чувал ли е за "Катинско клане"? Моля, прочетете преди да обиждате поляците. И моля без, американците са лоши като оправдание - никой не ги защитава тях. Прочетете два реда от историята на Полша и тогава ще си обясните защо е омразата им към Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
А по въпроса, не случайно средната заплата в Полша е няколко ПЪТИ по-висока от калната дупка пPoccия. И разликата ще се увеличава. На Мордор вече никой не вярва.Бисмарк е казал, че договор, подписан с Расия, струва по-малко от хартията, на която е написан.Прав е.Кремълските *** раболепничат на по-силните и големите и заплашват и притискат по-малките, за тях средно положение няма. Какъв диалог, какви 5 лева.Само икономическа сопа, докато пак Запада трябва да ги спасява и храни, за пореден път, тази неблагодарна ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 5 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Нека ви представя тролът копейник, подвизаващ ср тук като Императорът, а във фейса като Sheev Palpatine.Родено на 1.2.1977 дребно в буквален и преносен смисъл същество, наблъскано с комплекси и омраза, клечащо в групи от сорта на Клуб на инвеститора и умилкващо се да му кажат кое как е, след което записва чутото, преправя го по угоден начин и го пуска тук.А като видях колко му се смяха, като сподели там, че щял да "инвестира" в петрол и газ, чак ми стана малко мъчно за него.Тролски профил, без снимки, прикриващ физическото му комично изражение. По някаква случайност мой познат е общ приятел и ми каза, че му искал 4 пъти приятелство уж нещо да си приказвали за инвестиции, но постоянно досаждал с някакви безумни въпроси...:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Това потвърждаване не означава абсолютно нищо, защото в едно престъпление трябва да има вътрешна логика. Ако беше грамотен, щеше да знаеш, че нито обвинението е доказателство за вина apriori, нито дори самопризнанието !!! Вина се доказва !!! Затова отговори:1. Какъв мотив има официалната руска власт (не говора за олигарси и мафиотски групировки) да трови навални? Като опозиционер той е съвсем незначителен и подкрепата за него е символична. Дори в Москва той повече от 1500-2000 души на едно място не е събиран ликога - в 14 000 000-ен град !!! От друга страна за Вовата и хората му би било пределно ясно, че мъртвият навални за тях е хиляда пъти по-опасен от живия - и ситуацията го доказва. Защо да го тровят тогава? Това е не просто липса на мотив - но наличие на мотив да го ПАЗЯТ жив и здрав... ама не могат да му забранят да пие като животно.2. Ако го бяха отровили, с какъв акъл го пуснаха в Германия? - Навални е руски гражданин и Русия не е длъжна да го предава на чужда държава, дори за лечение. Какво - пуснаха го, за да видят германците, че е отровен ли?3. Отровката. Новичок е страшна отрова, предвидена, според самият и създател, да убива на място цели полкове. Самата мисъл, че навални - "отровен с новичок" е оцелял и то на борда на самолет, където няма друг засегнат, е толкова смехотворна, че няма накъде повече. Даже четем версия, че бил отровен с по-силна модификация на новичок. МООООЛЯ ????4. Отказът на Германия да сътрудничи. Въпреки, че навални е руски гражданин, а Русия е обвиняема (и двете са повече от достатъчни причини да се предоставят на Русия всички материали - експертизи, изследвания, тестове и т.н.), Германия НЕ прави това, оправдавайки се със смехотворни причини, но крие всичко и същевременно обвинява Русия - реално отказвайки да докаже обвиненията си. Това е най-подозрителното - ако реалните данни доказваха обвинението, защо Германия отказва да ги покаже?На базата на всичко това - надявам се - Мавериков - че само така си лаеш, но всъщност не вярваш в "отравянето" на. Защото ако наистина вярваш, то значи - съжалявам - но диагнозата ти е изключително тежко идиotство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Не, Черненков: срещу Германия, защото Германия е подписвала договори. И не бъде толкова сигурен, че ще се снишат. Аз знам кои са тия компании - а ти наясно ли си колко са силни? Знаеш ли например, че Shell е основен доставчик на природен газ в самите САЩ? И преди съм казвал - САЩ да внимават Мидичката НА ТЯХ да не им наложи санкции !!! Има си и международен съд при това, дето е ясно какво ще му е решението. Наистина ли мислиш, че целия свят ще търпи тия говедари да го тъпчат? Да не говорим, че самите САЩ са пред почти неизбежна гражданска война - който и да спечели на изборите - а после изобщо не е ясно ще оцелеят ли като единна държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 4
cherney
преди 3 години
И срещу кого засегнатите компании ще подадат иск? И в кой съд? Ще съдят САЩ ли според теб. Толкова сериозно ще се снишат и ще забравят да тези си вложени, че тишината ще е опустошителна. Сам знаеш кои компании за партньори на Газпром в този проект? Мислиш ли, че някоя от тях ще рискува да бъде отрязана от щатския капиталов пазар за някакви си милиард - милиард и половина долара?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
И са се изучавали на тия луксозни места в руската дума: запой..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още