IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полският премиер: С Русия не може да се води конструктивен диалог

Матеуш Моравецки отново поиска от ЕС спиране на “Северен поток 2” заради отравянето на Навални

14:52 | 14.09.20 г. 35
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT</em></p>

Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT

Полският министър-председател Матеуш Моравецки призовава Германия и ЕС да прекратят строителството на газопровода в Балтийско море "Северен поток 2", експлоатиран съвместно с Русия, след атаката срещу критика на Кремъл Алексей Навални.



„Не можете да заплашвате Русия отдалеч с показалеца си и след това да се заплитате в проекта „Северен поток 2“ с „Газпром“, пише Моравецки в статия за Frankfurter Allgemeine Zeitung (изданието от понеделник). "Единственият рационален изход би бил проектът да се замрази.

Опитът да бъде отровен основният активист на руската опозиция със забранен химикал два дни преди планирания дебат за отношенията между ЕС и Русия, който трябваше да се проведе в Берлин, е "предизвикателство за цялата демократична общност в Европа”, пояснява премиерът. 


Освен това тръбопроводът прави Европа зависима от доставките на руски газ, оплака се Моравецки. Най-опасното във всичко обаче е, че под прикритието на икономическо сътрудничество Русия придобива влияние върху поведението на Германия като един от най-важните икономически и политически партньори в ЕС и НАТО.

Според него не е достатъчно само да се отбележи, че Русия не приема демокрацията и свободата на изразяване в западния смисъл, пише Моравецки. С държава, която нарушава международните стандарти и международното право не само у дома, но и сред страните членки на ЕС и НАТО, не може да „се води конструктивен диалог“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

15
rate up comment 3 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Навални не е препивал с ментера.Просто в сибирското му турне са посетили мнооо питейни заведения.И когато панкреаса ти не е наред, това си е безумие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 5
markov
преди 3 години
Баш пияните *** ще кажат......тия исторически ту Германци ту Руснаци са ги газили. Явно е имало защо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 5
vzhekoff
преди 3 години
Това, че ефрейторите не разбират изречения с повече от пет думи, е проблем на ефрейторите. То за това сте ефрейтори, защото сте *** :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 3
Hahoto
преди 3 години
Честно казано СП2 не е грижа за нас. Да си му мислят там местните тараби, дето са наляли милиарди подписали договори. Тяхно е гайлето, да си го берат. Мен по ми е смутително какво ще стане с тръбичките дето ги закопваме в нашенско, с наши пари. Ша яде ли Мемед баница от тях, или ще ръфа хурката. С АЕЦ Белене се обзаведохме с едни многомилионни задължения, от Южен поток, ЕС ни оттърва криво ляво, сега ще ни цакат ли с топла бира и студени космати кебачета по Анадолския гъзопровод или ...https://***.youtube.com/watch?v=p8GcHoSIPDg&ab_channel=ArminK%C3%BCpper
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 9
mavericos4
преди 3 години
Франция и Швеция също потвърдиха отравянето на Навални, още санкции за Путин, докато не спре да безчинства И в Крим И на тероториите на други суверенни държави. В тяхната си *** да си правят каквото искат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 5
Императорът
преди 3 години
Русия ли нарушава в случая международното право, или Полша, която от началото се опитва да саботира газопровод, с който няма нищо общо и така пряко се намесва във вътрешните работи на чужди държави? Ако СП2 бъде спрян на база недоказано "отравяне" на някакъв сулю, тоя ли пияница и мизерната му държавица ли ще плащат милиарди обезщетения на засегнатите? Полша ли ще остане без енергия? Германия и Русия сбъркаха, като позволиха на тая мрсна държавица да съществува !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 4
Pyramid
преди 3 години
Полският премиер: С Русия не може да се води конструктивен диалогМатеуш Моравецки отново поиска от ЕС спиране на Северен поток 2 заради отравянето на Навални.Само се вледайте: - Не може да СЕ води. И очаква от руснаците, при такива искания, конструктивен отговор? КАКЪВ ТОЧНО бе, Таранкоолу? Поляците, както винаги, са неадекватни и този, не прави разлика. При такова отношение, максимум, бой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 3 години
Гадният запад противопоставя на русия и Китай единствено и само заплатите си, а по-точно техния размер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 3 години
Каква е цената му, че го наричаш "евтин". Дай конкретни данни. Може би издребнявам, но понеже за България за септември руската газ "поевтиня" с 20%, а до ноември ще "поевтинее" с още 16% затова питам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 3 години
Не пиши повече от едно изречение с максимум 5(пет) думи на пост. Не ти се получава, съжалявам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още