IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският износ се свива с почти 15%, вносът - с над 20%

Външната търговия на островната държава продължава да страда от пандемията, отчитайки шести пореден месец на двуцифрен спад

10:26 | 16.09.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Японският износ отново претърпя двуцифрен спад през август в резултат на пандемията на коронавируса. Официалните данни на Министерството на финансите показаха спад от 14,8% на годишна база в сряда. Икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, очакваха спад от 16,1 процента. Това е шестият пореден месец на двуцифрен спад.

Вносът също е намалял на годишна база през август с 20,8%, в сравнение със средната оценка на икономистите от 18,0%. Търговският баланс беше в излишък от 248,3 милиарда йени (2,36 милиарда долара) срещу средната оценка на дефицит от 37,5 милиарда йени.

Вносът също намалява на годишна база през август с 20,8% в сравнение със средната оценка на икономистите от 18,0%. Търговският баланс излиза на излишък от 248,3 милиарда йени (2,36 милиарда долара) на фона на средната оценка за дефицит от 37,5 милиарда йени.

Пандемията на коронавируса оказа тежко влияние върху глобалното търсене, оставяйки Япония да се справи с най-лошата рецесия от следвоенния период. Очаква се икономическото възстановяване да протече бавно, тъй като компаниите са изправени пред сложни глобални условия, а случаите на коронавирус все още се увеличават по целия свят. Потребителите, от своя страна, също остават загрижени за перспективите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Традициите не попречиха на японците да възприемат западния бизнес модел и да станат една от най-успешните икономики в света. Вярвам, че ще се справят и сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Lucifer
преди 3 години
Повишаване на вътрешното търсене в едно не само консервативно, но и изключително презадоволено общество е същото като да продаваш пясък на арабите или хладилници на ескимосите! Все пак и японцит имат само по едно гърло и един г*з ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
nikolait
преди 3 години
Японците са силни в традициите и не могат да се настроят към новите реалности, свързани с подкрепа на вътрешното търсене и по-скъпа валута.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още