Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

За тънката граница между инвестирането и хазарта

Разликата между тях всъщност е в риска - само необходимия ли поемате или повече?

   1| 2    
0
 
2
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Така и не разбрах защо ми трият коментара ... дори няма обиди а просто съвети да не се връзвате на рамената и бицепсите които разни трейдъри ще ви рекламират.... тях ги интересува само спреда нищо друго ! Правилната стратегия е Buy and hold
1
 
4
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ИНВЕСТИРАНЕТО Е 100% ХАЗАРТ В НОШИ ДНИ!
Обаче, не е такъв, като класическо казино.....
А МНОГО,МНОГО,МЧНОГО, ПО-ЛОШ! Например: ФЕД върти топчето на рулетката и се пада черно. Обаче, нашите хора са заложили на червено и губят от ръката. ФЕД, ЛИЧНО, ЧРЕЗ КОЛИЧЕСТВЕНИ УЛЕСНЕНИЯ, НУЛЕВИ ЛИХВИ И ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ, премества топчето на червено и обявява - 23 ЧЕРВЕНО. Залагащите се развикват, обвиняват в измама......е, тогава крупието вика охраната. която ги набива/убива, прибира им парите и всичко ценно. А крупието обявява и РЕКЛАМИРА ново залагане. ЧИСТ ХАРАТ. В КОЙТО, НАКРАЯ, ПЕЧЕЛЯТ САМО ФЕД И НАШИТЕ ХОРА. А най-гадното е, че постоянно обвиняват масите как не искат да залагат, как не могат да вдигнат инфлацията или да потребяват достатъчно за ръст на БВП! Ти си инвестирай, накрая всичко ше стане собственос на фед. освен болката и разочарованията. те са за юзъръ.
3
 
0
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За съжаление разликата между инвестирането и хазарта напоследък става все по-тънка. Всички знаем, че хазартът е лошо нещо. Напоследък и инвестирането се превръща също в лошо нещо. Както вървят нещата един ден инвестирането ще стане по-лошо и от хазарта
3
 
1
 
9
terziеv до: Petar2015
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Бъдещите инвеститори спокйто могат да учат теория на игрите и психология, вместо да четат финансови отчети."

Ама наистина трябва да прочетете "Черния лебед". Не съм и предполагал, че толкова хора в специализиран сайт сравняват борсата с теорията на игрите. Разликата е грандиозна.
6
 
3
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не случайно се казва "играя на борсата". Инвестирането е вид хазартна игра. Събитията тази година направо развенчаха фундаменталния анализ.

Бъдещите инвеститори спокйто могат да учат теория на игрите и психология, вместо да четат финансови отчети.
6
 
2
 
7
преди 1 месец
Като цяло финансовите пазари са по скоро за развлечение и не е препоръчително да влагате големи суми пари там. От финансовите пазари не е възможно могат да се вадят регулярни доходи каквито може да ти донесе всеки един нормален бизнес. Да, от време на време може да удариш някоя голяма печалба или пък серия от печалби но в дългосрочен план колкото повече сделки правиш толкова повече доходността започва да клони към нула.

Единиците които побеждават пазарите дългосрочно в повечето случаи са просто късметлии и статистически аномалии. Някой от тях пък търгуват с вътрешна информация или ползват други нелегални методи за манипулация на пазарите така че да имат предимство над другите участници.

Като цяло най "добрата" стратегия е да следваме трендовете чисто технически и да правим колкото се може по малко сделки.
3
 
0
 
6
фиг.1 до: terziеv
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Щом смяташ, че това е пълна глупост те съветвам или да инвестираш супер консервативно, или да се приготвиш от време на време да губиш много големи суми. Повече не ми се обяснява.
1
 
3
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Риск/нериск, парите все повече се концентрират. Нормалните хора на улицата се чудят как да си платят ток/вода/наем. Тези на борсата се чудят какво да си правят парите, че няма толкова много варианти. Отрицателните лихви изсмукват капитала от спестовните балъци, които гледат отстрани. От хазарта на борсата може да загубиш, може и да спечелиш. Ако не участваш обаче 100% губиш.
1
 
2
 
4
terziеv до: фиг.1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Бих казал, че не е възможно да станеш успешен инвеститор ако не познаваш математиката зад хазартните игри. "

Toва разбира се са пълни глупости. Черното пиле ми се стори доста елементарно и се чудих как може да се приема за нещо новаторско. Оказва се, че бая народ просто отказват да мислят и дори елементарни житейски истини са им чужди. https://en.wikipedia.org/wiki/Ludic_fallacy
1
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хубаво е младите лъвчета да знаят, че при инвестирането при определени обстоятелства баланса може да слезе и под нулата за собствена сметка.