IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се концесионери за два плажа край Балчик и варненския „Офицерски - запад“

В продължение на 20 години „Кранево - централен“, „Кранево - юг“ трябва да осигурят водно спасяване, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане

16:32 | 16.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Кранево - централен“ и „Кранево - юг“ в община Балчик, област Добрич и за морски плаж „Офицерски - запад“ в община Варна, област Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителствената пресслужба.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Кранево - централен“ е 111,559 хил. лева без ДДС, за „Кранево - юг“ – 21,742 хил. лева без ДДС, а за „Офицерски - запад“ – 13,932 хил. лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още