Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

В условията на Covid-19 трябва да се подкрепят хората, а не работните места

Нуждаем се от щедри обезщетения за безработица и интензивна държавна подкрепа, за да се помогне на хората да се преквалифицират и да намерят нова заетост

1
 
5
 
9
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ясни са ми всичките математически трикове за хвърляне на прах в очите на хората ... и опитите да се убедят че все не работят достатъчно и все трябва още и още, тези неща обаче важат пред младите дето си мислят че всичко е до колене ... Личния и професионалния ми опит показва обратното и още стоя над долното ми твърдение...
5
 
2
 
8
zelka007 до: khao
преди 1 месец
хмм ... вноската за фонд безработица е 1% в/у заплатата (0,6 работодател + 0,4 от теб - условно ... :))) ) ... я си сметни на твойта заплата 1% за 5 години колко е и ако трябва да живееш от тази сума само колко ще изкараш ... :)))

това са солидарни фондове : общо заболяване , пенсии , безработица . те са смятани на статистическа база , не са спрямо личния ти принос . актюерски му работи . при недостиг на средства във фондът се доплаща от бюджета . голяма част от хората рядко се възползват от фонд безработица ... затова % е толкова малък , ако имахме по-висока безработица системно , този % щеше да е по-висок . но у нас е сравнително ниска безработицата ...

не виждам нищо лошо да се уплътнява времето на безработните с обществено полезен труд ... за един месец помощи да се полага една седмица почистване на канавки , или кастрене на храсталаци , миене на контейнерите за отпaдъци ... :))) ... човек започва да цени доста повече това което получава и обществената собственост ... :)))
2
 
5
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
а добър ден... дето се вика. Алчни пеераси съсипващи обществото за няква дребна печалба управляват света., зелю, всеки с 5 годишен стаж вече си е изработил помощите за целия живот!
0
 
5
 
6
bgMan до: nobel
преди 1 месец
Когато правителството ти забрани да работиш поради пандемия е точното време за социализъм. Става въпрос за максимум 4-5 месеца от годината и то само за годините, в които няма ваксина. Когато няма нужда от драстични мерки - всички обратно по работните си места и стоп на социализма.
Хората не са работен ***, който да бъде оставен без препитание с всичките си разходи и задължения. Не говоря за социална защита на мързеливци и крадци без образование, които цял живот чакат държавата да ги храни наготово. Става дума за социална защита на работещите, когато не могат да упражняват правото си на работа поради мерки предприети от првителството.
2
 
3
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз не виждам някаква дълбока принципна разлика в двата подхода. И двата са си вид социализъм. Социализъм и нищо повече
1
 
5
 
4
преди 1 месец
Нашите смотани политици с празни тиквии трябва да го прочетат това. Ако още помнят как се чете де.
5
 
3
 
3
zelka007 до: фиг.1
преди 1 месец
с две ръце подкрепям , да се изработват парите от помощите за безработица с обществено полезен труд в чистотата , а и не само там ...
3
 
5
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това звучи като - не ни се работи, предпочитаме пари на ръка.
3
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не съм съгласен с това. Работата е нещото, което ни прави човеци, а иначе сме пpaceта в кoчина, които трябва да ги хранят доживот, дори по-зле, защото от прасетата поне има полза. Затова винаги съм бил против безусловните помощи. В кварталите има улици, които не са почиствани от месеци и не са ремонтирани от десетилетия, много села са обречени на провала, земеделски земи пустеят, защото няма кой да ги обработва, а през това време държавата да плаща на хора за да бездействат? Никакви такива!