Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Изваждането на лигнитните въглища от енергийния микс на ЕС трябва да е с приоритет

Замяната на въглищата в Германия, Полша и Чехия с ВЕИ до 2032 г. няма да увеличи разходите за производство на електроенергия в региона, посочва мозъчен тръст

   1| 2    
0
 
1
 
12
khao до: nobel
преди 1 месец
Няма профилна снимка
минава за ирония и подигравка... баси, всичко трябва да ти се обяснява. много си злеее
2
 
0
 
11
nobel до: Achtung
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ще ми бъде интересно да ми покажеш къде е третата релса на нашето метро
1
 
2
 
10
Achtung до: nobel
преди 1 месец
Няма профилна снимка
1 и 2 линия на метрото са с долно токозахранване от трета релса, но такива са повечето метро системи примерно в САЩ и голяма част от Европа, не е вярно, че само руски влакче та може да се движат по тях. Пуска се конкурс, дават се няколко стотин милиона лева и кеф ти Сименс, кеф ти КАФ, кеф ти Бомбардиер, пък ако си фен на партията разбира се най-добрите CRRC. Колкото до Козлодуй от малко повече от година не се зарежда само с руско гориво, ами и с демократично от САЩ, дано само не стане някой фал с това насилване на техниката върху която пише сделано в СССР ама той облака до Вашингтон няма да стигне, тъй че да му мисли .....
2
 
1
 
9
nobel до: nobel
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Пропусна да кажеш, че новите влакчета за метрото ще са само за новите линии. За старите няма как да стане, защото са с друго захранване
1
 
2
 
8
nobel до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
С тая скорост, с която сме тръгнали на оправия няма да сме живи да я дочакаме
1
 
4
 
7
zelka007 до: nobel
преди 1 месец
така е ... по-бавничко от другите късаме зависимости , с голяма мъка . Бащицата специално го привикаха в Брюксел за метровлакчетата . и за третата метролиния бяха изтопосали без конкурс пак рассийските ... :))) ... та там му обясниха след като ползва европейско финансиране за 80% от метрото чийй трябва да са влакчетата ... та бързо оправиха конкурса ... :)))

ядрената централа не е печка с горно горене "Чудо" та да гори каквото й се сложи ... не е невъзможно . но е доста сложно и трябва политическа воля , която туканка липсва ... нищо за седмият реактор в козлодуй този проблем няма да е на дневен ред ... беляНЕ тъй и тъй няма как да се случи ...

пропусна друга тежка зависимост ... военната ни техника ... ама и там вече нещата отиват на оправия ...
2
 
2
 
6
преди 1 месец
хехе ... импе излагаш се зверски в случая . Agora Energiewende са много сериозен мозъчен тръст с голямо международно признание . в екипът има повече специалисти , отколкото сте учители в твоето училище . нека те да разбират от енергетика , енергийни системи и управление повече от теб , а ?!

м/у другото токът на едро в немско за фирми е по-евтин от този в българско , как го постигат с този голям % ВЕИ не знам ... :))) ... т.е. знам , ама очаквам и ти да започнеш да разбираш ... :))) ... и в съсипана и опустошена немска икономика всеки се сили там да прави фабрика ... :))) ... даже и твоят кумир Мъск ...

всеки път като се запенявиш може или не , си преглеждай долните две линкчета . двете държави за 20 години са го постигнали ... :))) ... скоро и в немско , а след 30 години и у нас ... :)))

уругвай : https://www.adme.com.uy/

нова зенландия : https://www.transpower.co.nz/power-system-live-data
3
 
3
 
5
преди 1 месец
Явно никой не обръща внимание на наглия назидателен тон на това проучване. Климатическите талибани вече съвсем се разпасаха наглостта си. Какво означава: "ТРЯБВА"? Кои сте вие, че да казвате какво трябва на свободни страни с реална икономика, в които живеят живи хора?

А аз казвам, че такива наглеци ТРЯБВА да отговарят за думите си !!! При сериозен и застрашаващ конкурентноспособността на дадена икономика ръст на цените на енергията, камо ли при недостиг на енергия и преминаване към режим на тока (нещо почти сигурно, ако се слушат такива ненормалници) , то те трябва да бъдат съдени за диверсия и саботаж и да влизат в затвора !!!

Че даже някаква полска па4авра и мекокитковият и шеф казват на два пъти: "НЕИЗБЕЖНО".

МООООЛЯ ???
Сега ще ви кажа какво е неизбежно.
Неизбежни са само природните закони. Неизбежно е когато оставиш тяло без опора над земята, то да падне на нея, дори когато е куха тимберица на климатически талибан. Неизбежно е който се е родил, *** - даже и самообявил се гений, дето казва на хората как да живеят НЕИЗБЕЖНО.

Но НЕ са неизбежни вашите *** капризи на анAлно разхлабени либерасти.

Ето докъде води толерастията - всеки б0клук да казва на нормалните хора, че НЕИЗБЕЖНО трябва да живеят както на него му се иска.

И е лъжа, че токът нямало да поскъпне със заместването на въглищата - защото ВЕИ не стават за нищо и не дават никаква сигурност без заместващи мощности - т.е. на мястото на една въглищна централа, ще трябва да се правят две - едната ВЕИ шитня и другата - газова, щото иначе зимата - като няма слънце и ако вятърът спре да вее - хората ще останат на тъмно и на студено и ще вдигнат революция и ще одерат живи и климатическите джeндър-талибани и политиците, дето са им играли по cвиpkата.

Впрочем Германия е за например с нейния - вероятно най-скъп на света ток, дето съсипва цялата им икономика.

Апропо - наскоро се навършиха 300 години, откак холандците не просто утрепаха премиерът си, ами и го ИЗКОНСУМИРАХА със солчица. А историята има лошото качество да се повтаря за тия, дето не си вземат поука от нея.
1
 
4
 
4
nobel до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това, дето си го казал сега за умно ли минава
3
 
2
 
3
khao до: nobel
преди 1 месец
Няма профилна снимка
долнопробната водка която ти помага да пишеш малоумщини всеки ден, тоже идва от русия...