Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Защо Германия се отнася по-благосклонно към Турция от страните в ЕС?

Силната икономическа връзка и бежанската криза са две от причините, смята политологът Петър Щурм

3
 
1
 
10
преди 1 година
Защо Германия се отнася по-благосклонно към Турция от страните в ЕС?Щото немците са едни жалки лицемери а ЕС е един смотан съюз от типа "орел, рак и щука".
1
 
0
 
9
edimi до: serafima
преди 1 година
Фондацията има добър сайт, на който може да се прочете историческа справка за създаването и развитието и. Намира се, при желание, и допълнителна информация разбира се. Това по отношение, от кога ("от къде") и "накъде". А иначе на БГ версията на сайта са посочени точните организации(в.т.ч. партии), които се ползват със "съдействието" и. Коментара ми беше относно и заради вметката за България. Та, ясни са фондациите и могат да се предполагат интересите им(индиректно и на държавно ниво). А относно Германия - Турция, тези отношения, комай винаги са били сравнително "топли", а ние, исторически, сме били често срещу едната, другата или двете заедно.
1
 
1
 
8
serafima до: edimi
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не зная дали има нужда от заявяване, но Борисов го е правил многократно и по различни поводи. . Бихте ли пояснили кои "ора откъде и накъде са тръгнали"?
2
 
0
 
7
edimi до: serafima
преди 1 година
Не е нужно никой, нищо да заявява. Те са си го написали 'ората в сайта. от друга страна всеки може да прочете 'ората от къде и накъде са тръгнали.https://bulgaria.hss.de/bg/partnori/
0
 
5
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Който си направи труда да погледне в исторически план на отношенията между двете държави от началото на 20 век до сега, няма да задава подобни въпроси!
4
 
2
 
5
ing5rov до: фиг.1
преди 1 година
2
 
7
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не ни стигат руските тролове, ами форумът се напълни с невежи досадници.
5
 
3
 
3
khao до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
колко требва да си тъъъп, зада слагаш инвестициите пред фундаментални права които са те направили такъв какъвто си (включително богат) ? ... тъъъп на гербаджия?
2
 
5
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
В Турция има много германски инвестиции, в Германия има много турци. А и немците също обичат дюнери. Мисля, че това обобщава отговора на въпроса. Но все пак, немците са принципни хора и не биха одобрили турска агресия срещу европейска държава, което е добре известно на Ердо и затова поне засега гледа да не прекалява.
6
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Германия заема по-мека позиция от всички в Европа спрямо Турция" и се прави, че няма такава държава България. И аз си задавам въпроси. Дали защото през миналия век два пъти ни закараха в хендека на историята, или защото Борисов е ТОЛКОВА любезен с Меркел, че те ни възприемат като безропотна държава? При това Борисов нееднократно е заявявал в медиите, че ГЕРБ е създадена с помощта на Германия и по-точно нейни фондации.