IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орбан: Боря се за победа на Тръмп

Либералният елит по света се опитва да унищожи християнските консерватори в Европа, твърди президентът

12:32 | 21.09.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви за преизбирането на американския президент Доналд Тръмп и в същото време се дистанцира от политическите насоки на Европейския съюз (ЕС). Орбан се бори за победа на републиканеца Тръмп, защото конкурентните му демократи основават своята дипломация на "морален империализъм", пише Орбан в свой материал за вестник Magyar Nemzet в понеделник, цитиран от Ройтерс.

Либералният елит по света се опитва да унищожи християнските консерватори в Европа, пише президентът. 

"Ние искаме победа на Доналд Тръмп, защото ни е добре известна дипломацията на излъчените от демократите американски правителства, която се основава на нравствен империализъм. Познаваме я от миналото, не ни харесва и не искаме нейното завръщане", изтъква Орбан в статия за проправителствения унгарски всекидневник.

Унгарският премиер националист ще се яви на парламентарни избори в началото на 2022 г. на фона на икономическите и социални последици от втората вълна на пандемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс. 

С оглед на следващите парламентарни избори в Унгария след две години, той добавя по отношение на либералните елити: "Те се подготвят за решителна битка през 2022 г., подкрепена от международните медии, брюкселските бюрократи и неправителствени организации, маскирани като организации на гражданското общество". "Време е да се обединим и ние”, заявява още той.

Резултатът от спора в ЕС за условията за програмата за възстановяване от коронакризата за милиарди евро до голяма степен зависи от това кой ще наследи канцлера Ангела Меркел в Германия, пише Орбан. Унгария и нейните съседи биха поставили икономическата ефективност над общностната политика. Като примери той цитира „климатични цели, които са издигнати до абсурд, социална Европа, общ данъчен закон и мултикултурно общество“.

Орбан заплаши, че ще наложи вето върху програмата за помощ и говори за "изнудване". От 2010 г. той е министър-председател на страната от ЕС, която е подложена на атаки в Брюксел заради своята политика. Европейският парламент критикува правителството на Орбан заради предполагаеми нарушения на върховенството на закона, в съдебната система и при свободата на медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
Нашият *** е толкова сбъркан, че сам не съзнава къде се намира. Носи червен конец на ръката като езичник-соуверник, а се кланя на свещениците и целува ръка. Във всички други случаи у нас на него му целуват ръка, като например Барни Ръбъл в наведена поза.Аз мисля, че с боко беше каквото беше в Европа(та). Дори и онези ще изпитват неудобство и неприязън да бъдат в неговата "компания+, казано условно, защото той само мучи, пули очи и се хили поради незнание на чужд език (освен банкянския).Отива си БМБ (заедно с *** и кескет ГешеФтов), но не е тарикат мъж, на какъвто се прави. Бойко пропусна спирката за слизане от влака и сега пътува за никъде.ОСТАВКА, ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
На предишните избори положението беше подобно. Самият Сорос изгоря с едни 2 милиарда, "лични пари" подкрепяйки Клинтън. Нищо чудно, че сега е бесен и всички медии, които са под влиянието му бълват огън и жупел
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Нашият *** е виден почитател на европейските ценности. Ако не беше отношението към него щеше да е като към Лукашенко. Брюксел си цени и крепи своите хора във властта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
ти с колко ше финансираш Байдън ... я да те видим .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 6
фиг.1
преди 3 години
Щом се бори за победа на Тръмп, да направи дарение за кампанията му. Щото четох, че изоставал от Байдън. Обаче трябва да даде лични, не държавни пари. Това го препоръчвам и на нашенските му фенове. Подкрепяйте с дела, а не само на думи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
korn
преди 3 години
В ЕС са 27 християнски държави с 95 процента населеие от бялата раса. ''Бюрократите в Брюксел'' са само бели християни. Няма по расистско и популистко място от ЕС. Орбан чака от Тръмп да защитава християнството при положеиние че в САЩ живеят хора и раси отцял свят и е осована на мултикултурното общество. Или ще разчита на ***, при положение че в Руската Федерация 20 процента от населеието е мюсулманско и на огромната и територия живее хора от различни раси и култури. Че тя Русия е сто пъти по мултикултурна от ЕС. В Евроазийския съюз половината държави са мюсулмански. Орбан е просто една кукла на европейските нацисти, които бавно но сигурно се домогват да власта и Тръмпито, наследствен германец, ще им помогне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 3 години
като го чета тоя... се чудя едно. Бокича как още не се е усетил и той да го играе християнин и защитник на религията! Стана модерно, а нашия толуп никакъв го няма по тая тема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още