IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Tesla има шанс за рекордно тримесечие

Приемете доставките на превозни средства за абсолютен приоритет, призова изпълнителният директор в имейл до служителите си

17:11 | 21.09.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вдъхна нова порция оптимизъм на служителите си в края на третото тримесечие с призива да произвеждат и продават колкото се може повече автомобили преди 30 септември.

„Имаме шанс за рекордно тримесечие за доставки на превозни средства, но трябва да работим здраво, за да го постигнем“, посочва милиардерът в имейл до служителите си в САЩ от неделя, видян от Bloomberg. „Това е най-големият брой превозни средства на ден, който някога е трябвало да изпълним“, казва още той.

Tesla произвежда Model S, X, 3 и Y в завода си във Фримънт, Калифорния, както и Model 3 в своята фабрика в Шанхай. Компанията трябва да проведе своята годишна среща на акционерите на 22 септември, както и първото си събитие „Battery Day“ за инвеститори.

Представители на компанията в САЩ не са отговорили на молба за коментар, а от представителството в Китай са отказали да коментират.

Минути преди началото на борсовата сесия в САЩ книжата на производителя поскъпват с 1,7%.

„Моля, приемете доставките на превозни средства за абсолютен приоритет“, се казва в имейла на Мъск. „Също така е много важно да поддържаме заводското производство колкото се може по-високо през останалите 10 дни. Това е от съществено значение за пазара в Калифорния“, се казва още в текста.

Мъск традиционно изпраща имейли в края на всяко тримесечие до служителите си с призив за увеличаване на производителността, което също така е и сигнал за инвеститорите. Tesla достави рекордните 112 000 автомобила в четвъртото тримесечие на 2019 г., преди коронавирусната пандемия да помрачи потребителските настроения и да свие интереса към големи покупки като нови автомобили.

Компанията се надява да достави половин милион превозни средства през 2020 г., като е достигнала до 179 хил. бройки до средата на година.

Tesla планира да започне разпространение на коли Model 3, произведени в завода в Шанхай, и до други страни в Азия и Европа. Масовото производство на превозните средства се очаква да започне през следващото тримесечие, посочиха запознати с въпроса източници по-рано този месец.

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
къф шанс с тоя сушоар иате ве нещacтни *** .... :))RS6 FROM HELL | 2020https://m.youtube.com/watch?v=9F99tohojqw&t=75s
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
Solar Power
преди 3 години
Тук не съм съгласен с теб. По скоро съм към Императора. Тесла се търгува 100 пъти печалбата което за мен е твърде много. Въпрос на време е другите мастодонти да я догонят (което се случва) ... вече всичко имат ел коли.Предпочитам да заложа на Microsoft тук. Относно спейса може и да са яки , но все още е частна компания и акций не могат да се купят което е жалко ... поне за мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Някои плехари явно много са се озлобили срещу този, който спря тока на роскосмос...:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Ще спечелите цял долар от основна дейност ли? А, стига, бе !!!! Ехааааа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още