IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Изборите може да доведат комунизма в САЩ

Според президента вече не става въпрос за социализъм в Демократическата партия, като този етап от нейното политическо развитие е преминат

09:04 | 22.09.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Justin Merriman/Bloomberg</p>

Снимка: Justin Merriman/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп често казва, че САЩ са застрашени от социализъм, ако демократите спечелят предстоящите избори за държавен глава през ноември. В понеделник обаче президентът увеличи нивото на заплаха, като заяви, че страната е застрашена от комунизъм, ако на власт дойде опонента му Джо Байдън.

„Изборът през ноември ще бъде много прост“, коментира Тръмп по време митинг в Дейтън, Охайо. „Никога не е имало такава разлика. От една страна най-вероятно имаме комунизъм, не знам. Те (демократите – бел. ред.) постоянно казват социализъм, но смятам, че вече са го преминали. Това вече е прескочено“, коментира президентът, цитиран от Bloomberg.

Доналд Тръмп периодично обвинява Демократическата партия, че е в ръцете на „радикали“ като сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, който се самоопределя като демократ социалист, или членът на Камарата на представителите Александрия Окасио-Кортес. Според него те са част от „група комунисти“ в Демократическата партия.

Но неговото предположение, че САЩ са в опасност да станат комунистическа държава може да е сигнал за по-остра атака срещу Байдън.

Според Тръмп бившият вицепрезидент е „прекалено уплашен да се противопостави на радикалната левица в собствената си партия“ и ще доведе страната до „депресия“, ако бъде избран.

От своя страна в понеделник Джо Байдън атакува Тръмп по друг наболял въпрос, който демократите често използват в предизборната си кампания срещу президента.

Байдън отново разкритикува нарастващия брой смъртни случаи от коронавирус в страната и призова гражданите й да не стават безчувствени към трагедията. Бившият вицепрезидент обвини за високия брой загинали, който достига 200 000 души, действията на Тръмп, който според него не е защитил адекватно страната.

„Заради лъжите и некомпетентността на Доналд Тръмп през изминалите шест месеца станахме свидетели на една от най-тежките загуби на американски животи в историята“, каза кандидат-президентът на среща с избиратели в Уисконсин. Той също така предупреди, че опасността не е преминала и следващите 90 дни могат да се окажат двойно по-тежки от предходните 180.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
Petar2015
преди 3 години
Ние минахме през комунизма, сега САЩ ни догонват. Само че там вместо диктатура на пролетариата, ще има диктатура на милионерите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
Zlato
преди 3 години
В анархията няма нищо лошо, особено когато на власт е избрано някое магаре :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
От цялата наглост на т.нар. "демократи" най-много ме потриса това, че тропосват на Тръмп вината за летният и ного по-висок пик на заболели от К 19 - при положение че - очевидно - той е плод на инициираните от тях бандитски т.нар. "протести". Един поглед към съответната графика доказва всичко. Доналде, в САЩ няма да дойде комунизъмът, но анархията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
retro_69
преди 3 години
И таз добра,дано да не е верно!:)Та,ние тъкмо сколасхме да направим 2/3 - ти на (колкото и да е келяф) преход към пазарни отнешения....,и новия Голем брат щял да гради комунизъм....Егати и късмета!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 10
фиг.1
преди 3 години
Тръмп отново прекалява с глупостите. Вярно е, че демократите имат някои леви залитания, но на предварителните избори не избраха Сандерс или друг социалист, ами умерения Байдън. Аз лично бих предпочел президент да стане някой умерен републиканец, но щом консерваторите са издигнали крайнодесен екстремист, то най-добрия кандидат си остава Байдън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още