IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции дърпат Wall Street нагоре

Изявленията на председателя на Фед Джеръм Пауъл очевидно бяха приети положително от инвеститорите

17:35 | 22.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Американските технологични акции дърпат Wall Street нагоре в началото на сесията. Широкият индекс S&P 500 нараства с 0,5% в началото на търговията до ниво от 3302 пункта сутринта, нюйоркско време. Индексът на технологичните акции Nasdaq Composite беше с 0,7% по-висок, индексът на сините чипове Dow Jones се покачи с 0,3% до 27 225 пункта.


В понеделник Dow Jones затвори със спад от 1,8% или 510 пункта, S&P 500 загуби 1,1%, докато спадът на технологичната борса Nasdaq възлезе на едва 0,1%. 

Изявленията на председателя на Фед Джеръм Пауъл очевидно бяха приети положително от инвеститорите: Ръководителят на Федералния резерв на САЩ за пореден път подчерта, че централната банка ще подкрепи американската икономика, която беше засегната от коронаракризата, ”с всички необходими средства". 

“Първоначалната паника утихна, но не и рискът от блокиране", каза анализаторът Крейг Ерлам от брокера Oanda Europe. Ежедневно броят на инфекции се увеличава, поради което има все по-големи ограничения в обществения живот. 

Пауъл ще трябва да отговаря на въпроси на членовете на Камарата заедно с финансовия министър Стивън Манучин – традиция в края на всяко тримесечие. По всяка вероятност ще им бъдат задавани въпроси за паричните политики на САЩ в помощ на икономиката заради коронавирусната криза и какво още може да бъде направено за улесняването на възстановяването. В бележките за своето изказване Пауъл отново повтаря, че е необходимо да се направи повече както по отношение на фискалната, така и на паричната политика, за да се избегнат дълготрайните вреди.

Настроението за покупки на американските инвеститори обаче вероятно ще бъде ограничено от съобщението на британския премиер Борис Джонсън, че увеличава ограниченията  в страната, свързани с коронакризата. Баровете и ресторантите трябва да останат затворени между десет вечерта и пет сутринта, гостите могат да бъдат обслужвани само на маса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още