IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога можем да спечелим и при неуспешна прогноза?

Разбира се, най-популярната опция пред играчите е да използват функцията кеш-аут по време на мач или друго спортно събитие

10:14 | 23.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;<span style="caret-color: rgb(0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma; font-size: 11px; background-color: rgb(234, 234, 234);">Bet365</span></em></p>

Снимка: Bet365

Не е възможно да се спечели от прогноза на спортно събитие, ако тя съвпада с изхода на избрания пазар. Това е първосигналният отговор на въпроса в заглавието и обикновено той е верният. Оказва се обаче, че има и изключения от това правило, като те могат да се използват от играчите в зависимост от условията, поставени от букмейкъра. Такива оферти например могат да се открият в платформата на bet365, която поради тази причина е предпочитана от много почитатели на спортните предвиждания.

Отборът, на който залагате, повежда с два гола – печалбата пристига в сметката ви преди края на мача

Това предвижда офертата „Ранно изплащане” за предварително направени прогнози на изход на мач. Естествено, това важи, само когато е избран победител в двубоя. Независимо от коефициентите на двата отбора, ако избраният от вас тим натрупа аванс от две попадения срещу противника, печалбата се изплаща преди края на срещата. Тази оферта важи за двубои от българското първенство, водещите лиги в Европа, както и в турнирите на УЕФА – Шампионска лига и Лига Европа. 

Обикновено при два гола разлика в полза на един от двата отбора именно той печели. Но има случаи, в които такава преднина бива пропиляна, като се стига до изравняване и дори до пълен обрат. Ако офертата „Ранно изплащане” е в сила и печалбата вече е постъпила в сметката на играча, такъв рядко срещан развой  няма да се отрази. Това е вариант, при който залагащият регистрира постъпления, дори и крайната прогноза да се окаже невярна. Ранното изплащане се прилага и в баскетбола, ако един от двата отбора поведе с 20 или повече точки.

0:0 връща парите

Има и такава оферта, при която, ако в мача не е отбелязан гол, заложените средства се възстановяват в сметката на потребителя. Тук не говорим за печалба, но пък е избегната и загуба. Тук обаче трябва да бъде направено предвиждане на точен резултат, първо полувреме/краен резултат или печеливша разлика, а не на краен изход със знак 1, Х, 2. Изброените селекции трябва да бъдат направени преди началото на мача, а не на живо, докато вече се играе. По същество това е отменен залог подобно на случаите с отложени срещи, при които отново се възстановяват заложените пари в акаунта на потребителя.

Затварянето на залога се използва като гаранция

Разбира се, най-популярната опция пред играчите е да използват функцията кеш-аут по време на мач или друго спортно събитие. Букмейкърът дава възможност да се затвори залогът с печалба, ако футболният двубой се развива според предвиждането, но до края на срещата все още остава време и ситуацията може да се промени. Много потребители на платформите за онлайн залози използват тази възможност, когато преценят, че моментните им изгледи за успех могат да се променят.

При кеш-аут възвръщаемостта обикновено е по-ниска, отколкото при краен успех на прогнозата, но дори и при такова действие е налице шансът по сметката да се върнат повече средства, отколкото са били заложени. Ако обаче мачът не се развива според предвижданията, то дори да има възможност за затваряне на залога, сумата, която ще бъде върната, е по-малка от тази, която е рискувана преди това. Но поне има шанс да се минимизират загубите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още