IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Pinterest реши да пусне свои Stories

Функцията беше въведена от Snapchat още през 2013 г.

20:24 | 23.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Pinterest обяви, че пуска нова функция с истории (stories), с което се превърна в поредната социална мрежа, която започва да ползва популярния медиен формат, пише CNBC.

Story Pins, както се наричат, ще позволяват на „създателите“ да публикуват снимки и видеа в профилите си на почти целия екран. Този нов формат ще позволи показването на истории стъпка постъпка, както се случва при рецептите например или уроците от типа „направи си сам“. Компанията планира да показва въпросните истории на потребители със съответните интереси.

Pinterest е поредната социална мрежа, която прави този ход. Snapchat направи иновация с тази функция още през 2013 г. Instagram на Facebook я копира през 2016 г. Тази година пък Twitter пусна своя версия, наречена Fleets. LinkedIn също започна да тества своя функция с истории на определени пазари.

Pinterest обяви, че ще наложи по-високи стандарти за съдържанието в Story Pins от тези за другото съдържание в платформата. Компанията провежда тестове от няколко седмици.

„Това е начинът, по който позволяваме на създателите и потребителите да се свързват в една среда, която е позитивна и вдъхновяваща от ден едно“, обяви съоснователят на Pinterest Евън Шарп.

Дейвид Темпъл, който е ръководител на продуктите за създатели на съдържание, разкри, че Story Pins няма да включва реклами, но има голям потенциал за генериране на приходи от този формат.

През октомври 2018 г. главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред анализатори, че Stories е бъдещето на компанията и той очаква възможностите със Stories да са по-големи от тези с News Feed.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още