Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Как една застрахователна криза причинява климатична миграция в САЩ

Скоро милиони американци няма да могат да застраховат домовете си, което, от своя страна, ще намали стойността им

0
 
3
 
8
Hahoto2 до: zelka007
преди 3 седмици
Ок, да приемем твоята теза. Представи си, ставаме климатично неутрални до 2030 година, цялата планета. Да кажем намалим кравите и свинета и премахнем метана. Обаче климатът да вземе и да продължи да се затопля, по някаква причина. КАВО ПРАВИМ ТОГАВА? Единственото и естествено нещо, което сме правили и при глобалното затопляне преди 20 000 години - АДАПТИРАМЕ СЕ! Никой от глобалистите не говори за адаптация. А инвестирането в технологии, които ще подпомогнат по лесната адаптация, днес, ще има много, много по-голям ефект от премахваето на СО2. Малък пример на адаптация в подходящо време - Ако холондците не бяха изградили системи от диги преди няколко века днес Амстердам щеше да е под вода и нямаше да съществува. Цялата тази схема с премахването на СО2 е мафиотска жънат се едни пари и се преразпределят. Дано сме живи да го прочетеш един ден това в учебниците по история!
2
 
1
 
7
zelka007 до: Hahoto2
преди 3 седмици
това са приказките на тромбонът , че горите са му виновни и дърветата в тях , а не изменението на климатът ... :))) ... доста плоско твърдение , споделяно от част от хората ... то има такива дето и белина пият за дезинфекция , та що и горите да не са им виновни ... :)))

адаптирането към промяната е и да се изключат фосилните горива от употреба ... за да остане мегдан за адаптация все пак от белята с парниковите газове ... :)))
1
 
3
 
6
Hahoto2 до: zelka007
преди 3 седмици
Зелев, най-важното животинско, респективно и човешко качество е приспособяването, ще ти го напиша още веднъж с главни букви - ПРИСПОСОБЯВАНЕТО! Щом планетата се затопля, трябва да инвестираме в приспособяването на милиардна популация, да живее добре в новите условия. Какво означава това? Това означава, че "изсъхналите болни дървета в Калифорния трябва да бъдат изсечени преди пожара. Гората трябва да се поддържа във вид, който да е максимално щадящ през горещините. Трябва да има достатъчно просеки, край населените райони, които да улеснят борбата със стихията. Тогава и къщите ще са цели и хората щастливи и застрахователите доволни." Това не е мой коментар, а един от 900 коментара, под оригиналната статия, написан от калифорниец, който е взел мерки и къщата му не е изгоряла. НА планетата оцеляват АДАПТИРАЩИТЕ се! Адаптацията включва и миграция. Например в България 3 милиона не можаха да се адаптират след промените и без да са им палили къщите и без "вашето" глобално затопляне потърсиха щастие другаде. Статията е есеистична и цели страх, страх и пак страх. Когато масите се страхуват, те се готови да отстъпят правата и свободите си на елитите за да ги водят с гега като тези на аватара ми и са готови за ограничения и да финансират пребогато през всякакви зелени глупости. НЕ НАМ!
2
 
4
 
5
nobel до: nobel
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Може да ви изглежда шега, но преди години имаше един такъв скандал. Американците, за да им е слънчево и приятно на плажовете в Калифорния правеха следното. Когато се зададе циклон откъм Тихия океан изпращаха самолет да разпръсне в облаците сребърен нитрат. Вследствие на което дъждът се изваляваше над океана, а циклонът се запълваше. Да, ама над Мексико - незапомнена суша. Така че климатичните промени може и да са резултат от човешка дейност. Но от един по-друг вид дейност. По този случай се надявам сега Байдън като дойде на власт тези неща да ги спре. Може да се окаже, че наистина е във възможностите му
2
 
6
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Според мен това е климатично оръжие използвано от Путин. Крайно време е да бъдат наложени санкции на Москва
1
 
2
 
3
преди 3 седмици
до импа и хахото ... терминът „екологични бежанци“ е използван за първи път от Essam El-Hinnawi през 1985 г., където той определя екологичните бежанци като „Тези хора, които са били принудени да напуснат традиционното си местообитание, временно или за постоянно, поради значително нарушаване на околната среда (естествено и/или предизвикано от хората), което е застрашило тяхното съществуване и/или е повлияло сериозно на качеството на техния живот “ ...

... това което се случва вече не е само в азия и африка , започва да се случва и в цивилизования свят ... :))) ...
4
 
3
 
2
преди 3 седмици
Поредната паникьорска боза. Стил апокалипсис сега. Е щом в Калифорния ще става пустиня, това означава, че в Канада ще се радват на меки зими и обилни реколти. Освен това канадците имат чудесен опит с имигрантите. Ееех Канада....! Така че продавайте акциите на Калифорнийските строителни компании и купувайте на Канадските.
4
 
5
 
1
преди 3 седмици
Още малко и когато някой си строши кракът, пак ще напишете, че климатичните промени са виновни.