Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Tesla планира да добива литий чрез нов метод, използващ готварска сол

Компанията на Илон Мъск цели да намали разходите за производство на батерии, като се фокусира върху добива на лекия метал в щата Невада

   1| 2    
3
 
2
 
14
redcretin до: ED
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Единствената на печалба е Пейпал и то след времената на Мъск там :)
Тоя измамник...
2
 
0
 
13
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Класически Deus ex machina :)
3
 
2
 
12
ED до: 0pk
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Трябва да си бавно развиващ, за да ги вярваш тия глупости.
Наистина ли вярваш, че еволюцията се случва, ако правиш нещата само по установения начин?!?!?!?

Мъск (или неговите инженери) правят всичко по различен начин от установения до момента в дадена индустрия. Като започнеш от Пейпал, минеш през Space X (ракетите излитат и кацат за разлика от всички други), Тесла продава без дистрибуторска мрежа с 20% марж, Boaring company дълбае тунели на 1/10 от цената на традиционните миньори, и т.н.

Доколкото ми е известно Единствената компания, която все не е на печалба е Солар сити, но и това ще се промени като наберат инерция с продажбите на соларни покриви, където пазара е за милиарди годишно.

На твоя приятел му кажи да си смени очилата, като чете отчетите на компаниите щото нещо не му се отдава.
1
 
3
 
11
zelka007 до: Императорът
преди 2 седмици
имаш предвид този тромбон , дето е наследствен милиардер с имотен бизнес и събира наеми , фалирал е три пъти и се крие от данъчните като партизанин ... ако е този , такива с лопата да ги ринеш по света ... :)))
3
 
3
 
10
Императорът до: zelka007
преди 2 седмици
Зелков, чакаме го да спечели 1.00 $ вече 13 години. Ама от основна дейност, не то търговия с въглеродни емисии. "Тромбонът" не го мисли, той е станал милиардер на два пъти и то от реален бизнес, не от продажба на розави балончета... и него никой не го е толерирал и субсидирал на държавно ниво.
2
 
5
 
9
zelka007 до: Императорът
преди 2 седмици
много малко е известно какво точно планират за добиване на литий от глинести находища в тесла и до каква оптимизация на процесите са стигнали . ако ти е интересно разсъждение по темата от специалист , чети ...

https://www.jadecove.com/research/teslasaltclay

те за много неща не му вярваха на мъск , ама достроява трета фабрика за автомобили , започнал е четвърта . има фабрика за батерии , строи още една , има фабрика за батерии за съхранение , слънчеви керемиди , има огромна складова база да едната фабрика , има незнам си колко в момнета зарядни станции по цял свят ... всички заеми си ги покрива ... то тромбонът не е на печалба дето само наеми прибира ти за производство се кахъриш ... :)))
6
 
4
 
8
michaelis23 до: 0pk
преди 2 седмици
пак в неговия стил, "ще добива ..., ще увеличал капацитета на батерийте, ще си сложил космическия бизнес на борсата, ще напрайл бръз влак до Павликени, ще е тва, ще онова "..... И всичко в бъдеще неизяcнено и незапомнено време кат нащо " ... бил съм се бил напил ..."
5
 
6
 
7
0pk
преди 2 седмици
Добре де, наистина ли разните зелки и прочие вярвате, че след като досега никоя друга мина не използва този начин на добив, именно Мъск ще го заизползва и той ще е мегарентабилен? За един приятел питам, къде ме лъже, че Мъск до сега от нищо не е изкарал печалба.
7
 
5
 
6
преди 2 седмици
Тоя *** и мошшшшшшеник мъск яко го гонят и Дънинг и Крюгер. Нещастникът 13 години не може да се научи да произвежда автомобили, сега си мисли, че ще добива свръхизгодно литийчец там, където експертите не могат да добият така, че да си избият разходите. Няма такъв смях просто.
4
 
3
 
5
nobel до: фиг.1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ако ти разбираше от пипер щеше да знаеш, че не му е сега времето за сасене. Но ти явно даже и от това не разбираш