Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Икономическото неравенство в САЩ се е свило в периода 2016-2019 г.

Като цяло, разликата в доходите между семействата с висше образование и тези без, е намаляла

0
 
3
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Много локуми, много нещо. Американската олигархия и блюдолизците и вкараха света във финансова криза, която се отрази основно на бедните американци. Олигархията продължаваше да си взима огромни заблати, бонуси, печалби от дивиденти, докато останалата част от населението носеше отрицателните последствия.
Много показателно, е че ръста на приходите на бедните в САЩ се дава в проценти - това е същия номер, който използва Боко - България постоянно отчита големи ръстове, но все сме си послдени в Европа. Голям ръст на база близка до нулата си е пак нула.
Друго показателно нещо в статията - ръста на нетната стойност на имотите. Изглежда добре, само че липсва малката подробност че ръста на нетната стойност е по-малък от средия ръст на цените. Т.е. де факто ръст няма, хората имат повече задължения отколкото НИ в сравнение с предния период.
„Най-горните семейства по доходи и по състояние почти не са реализирали повишение“ като нетна стойност между 2016 и 2019 г., „след големия ръст между 2013 и 2016 г.“ странно конкретни цифри няма. А всъщност тези хора са натрупали толкова активи че им стигат за 20 поколения напред. И дори и така - сино се съмнявам тази информация да е вярна. Олигархията в САЩ има огромни средства в акции и други финансови инструменти, които постоянно се надуват с помощта на милиардите печатани и изсипвани от фед и правителството на фондовите борси. Няма как ръста на нетните активи на олигархията да е малък.
Моя коментар на пространната статия - неравенството между олигархията и народа продължава да е кошмарно в САЩ.
За сметка на това се размива все повече границата между бедните и средната класа и това не се дължи на забогатяване на бедните (което статията се опитва да внуши) а на обедняване на средната класа. При това - основно на белите образовани хора. И в полза на издигането по всякакви изкуствени начини на черните необразовани.
Много ще си патят от тези безумни политики, сегашните проблеми с бунтове и епидемии след време ще си ги спомнят като "добрите стари времена".
0
 
1
 
4
khao до: фиг.1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
хаха, все сте прави... а хората не искат вождовете ви! колко пък да сте прави? От всичките ми познати в сащ, нито един не му се радва и всеки казва че по зле не е било, ама щом статистиката го показва обратното, ние сме длъжни да вярваме!
1
 
2
 
3
фиг.1 до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютно си прав. Доходите на белите и на висшистите намаляват, а тези на малцинствата и ниско образованите растат. Дори и крайно ляв либерал не би се справил по-добре. Жалко, че статистиката е само до 2019 година. Бих искал да знам какво е положението в момента.
1
 
1
 
2
mrynmryn до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Зависи от гледната точка - „Най-горните семейства по доходи и по състояние почти не са реализирали повишение

Докато най-бедните са увеличили доходите си.
3
 
2
 
1
преди 7 месеца
Какъв долен pacист е тоя Тръмп !!!!