Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Загубена кауза ли е въглеродната неутралност за Европа и света?

Целите до 2030 г. са практически невъзможни за постигане, освен ако Европа не реши, че няма нужда от енергия, смята Боян Рашев

2
 
0
 
7
zelka007 до: vzhekoff
преди 1 месец
пробвай четене на текст с разбиране ... помага да придобиеш по-добра представа за заобикалящият те свят андрешко ... :)))

точно в това е гъдела ... държава разкъсвана дълги години от граждански войни ... държава където първите демократични избори са проведени 1990 ... минималната месечна заплата е $100 ... една от най-бедните държави в западното полукълбо ... :))) ... основно земеделска държава със съпътстващите това индустрии ...

имат политици с визия и които държат на международните споразумение , 70% от електроцентралите са частни , електропреносната мрежа е държавна ... и залагат на ВЕИ - вятър (имат потенциал за 1000МВт и са усвоили вече около 15%) , имат доказан потенциал за геотермална енергия от около 1500МВт и го усвояват постепенно . взимат безлихвени заеми от американската банка за развитие , последният беше за около $100млн. и изграждат нови подстанции и далекопроводи ... ето ти най-голямата им геотермална централа ...

https://www.youtube.com/watch?v=NgbUAzJZVZw&feature=emb_logo

san-jacinto-tizate има инсталиран капацитет за производство на енергия от 72 MW с производство между 65 и 72 MW, или фактор на капацитета от около 95% . заводът работи от 2013 г. с PPA с фиксирана цена до 2029г - $129МВтч до 2029 , след това на пазарен принцип , експлотационният срок е около 80 години на съоръжението . произвежда около 255 000 тона СО2 кредити годишно . разполагат с две генериращи турбини , имат 13 производствени кладенеца за пара и саламура и 7 инжекционни кладенеца . работят на затворен цикъл , почти не хабят вода . в пълният смисъл на думата възобновяема енергия , пълна самодостатъчност и независимост на енергията ... :))) ... 72МВт е горе-долу консумацията на цяла София със все жилищата и предприятията ... :)))

схващаш ли къде е хуморът в ситуацията ... никарагуа баце ... :))) ... дето викаш държава от третия свят ... виж клипчето - ако можеш да схванеш технологията дето има като послание , после виж некое клипче с падащия комин в мариците и пак пиши за талибани ... :)))
0
 
1
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Математически" е загубена, ще видим "идеалистически" дали ще стане. Доста прасета се въртят из ЕС, ЕК и ЕП. Ако поорежем малко сланината може и да остане нещо сносно за живеене.
1
 
2
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тук само някакви талибани взеха да пишат. 80% от населението имали ток - това в 21 век ! Трябва да си завършени *** за да даваш такива примери.
2
 
4
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
а на Рашката даже няма да си направя труда да му прочета платената статията ... доста платени статии съм му чел вече !
4
 
2
 
3
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хахаха, май се обърка нещо ... това дето си написал е факт и за това толкова се мотат със зелената сделка ... така ли се уволняват миньори, които могат да гласуват ? ... сега остава въпроса как ти дойде това прозрение ... поумняваш или е имало удар с тежък предмет ?
5
 
2
 
2
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
знаеш ли де е никарагуа импе ... :)))

2001г имат около 750МВт инсталиран капацитет ... :))) , по-малко от единия блок в АЕЦ-а , 47% от населението има достъп до ток ... :)))

2020 вече имат малко над 2000МВТ , 81% от населението има достъп до ток ... :)))

никарагуа импе ... :)))

около 55% от инсталираният капацитет е на мазут и газ , другото обаче е интересно ... :)))

около 10% е водноелектрически централи , по-скоро две големи и много микро вец ...

около 35% вятър и геотермални ... не още фосили , а вятър и геотермални , слънцето го започват от миналата година в мащаб ... :)))

финансират се от разлини места , световната банка , германската банка за развитие , корейската , японската ...

токът за промишлеността е по-евтин от този в ядрената и въглищна сила България ...
токът за бита им е съвсем малко по-скъп от у нас ... по площ са малко по-големи , а по население са с 500х по-малко ... :))) ... никарагуа импе ... :))) ... имат план да си изпълнят договорът от париж със слънце , вятър и геотермални източници

от началото на септември до към средата са генерирали 70% от енергията си от ВЕИ (вец , вятър и около половината оставащо от геотермална) .... никарагуа импе ... :)))

имат специална програма за развитие на геотермалната , вятъра и отскоро на слънцето ... решили са да не залагат на ядрена ... внедряват в разпределителната мрежа смарт мрежи за интегриране на ВЕИ , основно слънце и вятър ... никарагуа импе ... :))) ... и токът им не е по-скъп от мега великата технологична държава с ядрени централи България ... как го правят , я разсъждавай малко да те чуя ... и то без еврофондове , които ние ще имаме , само със заеми от банки за развитие и собствени средства ... :)))
4
 
4
 
1
преди 1 месец
Политиците се интересуват само от преизбирането си...ама мислят ли, че в един момент хората ще ги погнат с камъни?