IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пост на Джъстин Бийбър в Instagram “подпали” курса на Crocs

В публикация поп звездата намеква за потенциално сътрудничество

11:20 | 02.10.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Victor J. Blue/Bloomberg</em></p>

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Поп певецът Джъстин Бийбър даде мощен тласък на цената на акциите на американския производител на обувки Crocs. 26-годишната звезда публикува в Instagram снимка на чифт Crocs в басейн в четвъртък и написа думата "скоро".

Това подсили спекулациите, че Бийбър може да сключи договор за сътрудничество с производителя на отличителните гумени обувки.

Публикацията му е била харесвана повече от 700 000 пъти в рамките на няколко часа, включително от официалния акаунт на Crocs, предава Bloomberg. 

Акциите на Crocs поскъпнаха с 13% до най-високото еднодневно ниво от 2007 г. насам.

Неясната, но внушаваща сътрудничество публикация в Instagram привлече вниманието в бранша на производителите на обувки, където някога неизвестната марка Crocs придоби популярност благодарение на сътрудничеството с редица изпълнители. Едва преди две седмици компанията пусна на пазара модел по дизайн на пуерториканския певец Бед Бъни.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soon

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Компанията също така се листна на Wall Street, а анализаторът на Susquehanna Сам Позър пише, че сътрудничеството с Бийбър може да издигне Crocs „в друго измерение“, имайки предвид предишните сътрудничества на компанията.

„Очакваме сътрудничеството да започне през Croctober (октомври) и да допринесе за ускоряването на инерцията на марката Crocs”, казва Позър в доклад. Анализаторът очаквал сътрудничеството с Бийбър „от известно време“.

Бийбър носи редовно гумените чехли, така че неговите 148 милиона последователи в Instagram не би трябвало да са особено изненадани. С анонса си сега обаче Бийбър привлече вниманието на инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
cyclop
преди 3 години
Щом бъстин джибер препоръчва, не мога да се удържа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още