Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Силата на юана вещае спад на долара и спрямо другите водещи валути

Китайската валута влезе в ролата на йената като индикатор за бъдещите движения на зелените пари

2
 
5
 
8
michaelis23 до: evlogi
преди 2 седмици
на Капитализма като система му трябват периодични кризи, едно да може по-силния да оцелее и да ръководи и друго за да може да вирее иначе се превръща в Социализъм, някои вече са били там, други тепърва ще го откриват тоя път, трети са си там и така нататък .... :))
3
 
2
 
7
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Силата на юана ще е дотогава, докато генсекът им каже, че това вреди на износа. След това той бързо-бързо ще излезе от ролята си на индикатор. А доларът не го мислете. Аз не бих се притеснявал за валута, спрямо която се ценообразуват всички световни активи, както и останалите валути.
1
 
5
 
6
michaelis23 до: evlogi
преди 2 седмици
ми на достатъчно години..... :)), японския балон за разклика от китайския е в това че на територията на жапанките има американски войски до ден днешен т.е. окупирана страна от ВСВ, на китайска територия такива няма, това първо, Фторото нещо е тогава ФЕДа намали лихвите и всички жълтури бяха окуражени да взимат заеми в долари, то ясно -> ниска лихва, еее когато ФЕДа вдигна после лихвите Япония имаше доларите да плати дълговете на всички които бачкаха за нея, НО тука се изигра ролята на американските войски т.е. не им беше позволено и Япония от Суперсила аре довиждане .... Не на последно място Йената никога не е имала собствена банкова международна система с която може да се плаща нещо си е Китайския балон има такава и няма американски войски на територията си също има и 4 трилиона американски точки в компа си .... В сбит преразказ Япония е била Суперсила но с чужди пари които тя не е контролирала, а Чайниците затова са врагове на света защото имат всички предпоставки за алтернатива на Западния свят който и без тва замина в канала от няколко години ....
5
 
4
 
5
evlogi до: michaelis23
преди 2 седмици
Не знам на колко години си, но аз много ясно си спомням как през 80-те разправяха същото за японският балон,как Япония е новата свръхсила, как онези дебелаци отвъд океана ще гълтат вода скоро...Мисля, че всички знаем какво стана по-нататък.
3
 
3
 
4
Боян до: nobel
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Е какво да правят вече сигурно обсъждат новите банкноти от по 500 и 1000 долара, понеже скоро ще им потрябват.
1
 
4
 
3
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Какво казваше Изабел Шнабел - да не се плашим от растящия дълг! А като стигнем целевото ниво на инфлацията и се окаже, че икономиката се нуждае от още стимули? Какво правим тогава?
3
 
4
 
2
преди 2 седмици
е тука чакат "китайския балон" да се пукне ама явно няма ....
0
 
4
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
да обменния курс в свободния пазар влияе върху двустранния търговски дефицит на държавите. Спрямо другите валути е по-скоро арбитражно ценообразуване, а не валутен индикатор.