IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: В новия бюджет ще има с 460 млн. лв. повече за здравеопазване

Щом протестиращите могат да изразяват недоволството си, значи има демокрация, каза премиерът по повод на протестите

13:49 | 04.10.20 г. 3
<p>
	Премиерът Бойко Борисов.&nbsp;<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: EPA/БГНЕС

С 460 млн. лева повече са предвидени в новия бюджет за здравеопазване, каза премиерът Бойко Борисов, който днес посети Габрово, предава БНР. 

Той посочи, че е важно да не се увеличава броят на заразените с Covid-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки. 

"Затова ние не затваряме нищо, а впрягаме максимално системата на здравеопазването, затова 460 млн. повече в новия бюджет и за здравеопазването сме заделили, за да може да пазим психическото здраве", каза Борисов.

Той припомни, че с 30% са увеличени заплатите на социалните работници, които имат повече ангажименти заради пандемията.

Премиерът коментира и антиправителствените протести. "Недоволни винаги ще има, но щом могат да изразяват недоволството си, значи има демокрация", заяви Борисов.

"Сегашните демократи, техните родители ни смазваха. Виц не можеше да се каже срещу бай Тошо. За виц арестуваха. Гледа ли дебата в Щатите колко политически беше, с какви епитети са замерваха. Даже след този дебат се успокоих, че и в България е нормално така да се обиждат хората", пише Борисов във Facebook.

Премиерът и вицепремиерът Томислав Дончев провериха днес стената на язовира, който захранва Габрово и региона. Стана ясно, че язовирът е пълен, проблеми с водата няма и към него трябва да се свържат габровските села и Севлиево. Борисов поиска доклад до сряда. Затова ще са нужни към 14-15 млн. лева.

По-рано днес премиерът разгледа в Габрово новия храм "Св. Онуфрий", който ще бъде осветен на 1 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Добре, приемам мнението ти. Но посочи ми друга партия, която е направила повече за България след падането на комунизма и обещавам, че ще гласувам за нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 3 години
Как ви смазваха бре, като ти лично беше гавазин на бай Тошо?Мръсно ко-муне! Демокрацията не е да можеш да протестираш, ай пускай кокала и влизай в панделата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още