IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вестите за изписването на Тръмп отведоха борсите в САЩ на зелено

Инвеститорите се успокояват заради намаляването на притесненията от политическата несигурност

23:17 | 05.10.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Американските акции завършиха търговията в понеделник с повишения, след като президентът Доналд Тръмп обяви, че ще бъде освободен от болницата в следващите часове. Това намали притесненията за политическата несигурност преди изборите през ноември, пише CNBC.

Освен това инвеститорите се надяват, че властите в САЩ ще постигнат компромис за нова сделка за стимули. Заболяването на Тръмп, както и слабият доклад за заетостта за септември, подчертаха колко спешно е необходима по-нататъшна помощ заради Covid-19 след едномесечната безизходица във Вашингтон.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се изкачи с 465,83 пункта, или 1,7%, до 28148,64 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нарасна с 1,8%, или 60,18 пункта, до 3408,62 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite прибави 257,47 пункта, или 2,3%, достигайки 11332,49 пункта.

Книжата достигнаха върховете си за сесията, след като Тръмп написа туит, че напуска Walter Reed National Military Medical Center, където беше настанен за лечение. Пускането му от болницата се случва само три дни след приема му за лечение от коронавирус.

Лекарят на държавния глава - доктор Шон Конли, обяви днес, че състоянието на президента е „продължило да се подобрява“ в последните 24 часа, но предупреди, че той може да не бъде във форма скоро.

Конли добави, че Тръмп ще получи петата си и финална доза от антивирусното лекарство Ремдесивир. Това ще се случи утре вечер в Белия дом.

Притесненията на Wall Street нараснаха, след като през уикенда лекарите на президента обявиха, че той е започнал лечение с дексаметазон – лекарство, което се препоръчва за по-тежки случаи на Covid-19. Президентът е преживял два спада на нивата на кислород в кръвта след обявяването на диагнозата му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Толкова е бил болен.....,изглежда всичко е било фарс.....,сега е победил вируса и хайде повече избиратели.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
мда на работа толко са взели на сериозно цирка че искат да попълваш бележка с име, тел., кога на коя маса и час си ял в кантината .... :)) Аз им казах че ше почешат коня за гривата да им попълвам каквото и да било и ше ям навънка и други така ше напраят, па ше скиваме колко ше останат в кантината, много ми е интересно .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
Смятай колко е страшен тоя Ковидчо, щом 74 годишен дядо го сбори за три дена :) Новичокът по-страшен излезе, но ефектът и от двата е, че никой от утрепаните не се е чувствал по-добре отколкото някога. Хаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
мдааа вчера фаща Ковида и неска излиза от болницата, май ше им бой, *** и сръбска музика за демократите въпреки нескопосаните им опити да утрепат човекот .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още