IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. отложи премиерата на „Батман“ за 2022 г.

Затварянето на салоните на Cineworld внесе смут в цялата индустрия

11:56 | 06.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Batman Facebook page</em></p>

Снимка: The Batman Facebook page

Над 500 кина в САЩ ще затворят врати преди този уикенд, което внася смут във филмовата индустрия, пише CNBC.

В понеделник Warner Bros. измести премиерите на редица отдавна очаквани филми в своя календар, включително „Дюн“ и „Батман“.

Вчера Cineworld обяви, че временно ще затвори всичките си киносалони в Съединените щати и Великобритания заради разочароващите боксофис резултати и отлагането на филми като „Черната вдовица“, „Жената чудо 1984“, и „Смъртта може да почака“.

Решението на Cineworld означава, че над 7000 киноекрана няма да работят в обозримо бъдеще. Тази загуба принуди Warner Bros. да преосмисли своята стратегия за дистрибуция.

Освен че отложи „Дюн“ за октомври 2021 г., студиото премести новия филм „Матрицата“ за декември 2021 г., „Батман“ – за 2022 г., а „Black Adam” вече няма официална дата за премиера.

Отлагането може да е от полза за „Батман“, чиито снимки бяха спрени, след като в началото на септември актьорът в главната роля Робърт Патинсън даде положителна проба за коронавирус. Филмът, направен по комикс, беше забавен с месеци заради пандемията. Работата по него тъкмо беше подновена, когато беше принудена да спре за две седмици. Снимките започнаха отново във Великобритания и се очаква да приключат до края на годината.

Затварянето на кината на Cineworld и промените във филмовия календар станаха причина за потъването на цената на акциите на компаниите от сектора. Стойността на книжата на AMC се понижи с повече от 11%, тази на Cinemark – с над 17 на сто. При Marcus Theaters спадът беше с над 6%.

Вероятно по-голямата част от студиата ще отложат филмите си, а повече кина ще бъдат принудени да затворят или да свият операциите си.

„Ако кината са затворени, студиата имат причина да отлагат“, коментира анализаторът в Wedbush Майкъл Пачтър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
cyclop
преди 3 години
Има ли черни и лгбтта според нормативите, иначе няма да го гледам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Пак Батман. Още веднъж същата претоплена супа, ама с нови актьори. Няма ли там един сценарист, способен да измисли нещо интересно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още