IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да постигнем успешна кариера – на фокус в новия уебинар на ВУЗФ на 14 октомври

Специален гост-лектор ще бъде управляващият партньор в „Експат Капитал“ Николай Василев

10:54 | 07.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Как да постигнем успешна кариера – на фокус в новия уебинар на ВУЗФ на 14 октомври

Кариера или не – това е темата на новия уебинар, който бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Той ще се проведе онлайн на 14 октомври от 11 часа и всеки ще може да го проследи напълно безплатно, като се регистрира предварително на е-мейл marketing@vuzf.bg. Специален гост-лектор, който ще помогне на младите и на всички останали участници със съвети как да се подготвят по-добре за успешна кариера, ще бъде Николай Василев – управляващ партньор в най-голямата независима компания за управление на активи в България „Експат Капитал“.

На 14 октомври той ще сподели с всички участници в уебинара част от богатия си професионален опит, натрупан през годините както в редица престижни компании, така и като част от държавното управление. Василев е бил член на две правителства на Република България, като последователно е заемал позициите на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.). Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон (2000-2001 г.), както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000 г.), където работи в сферата на акциите и развиващите се пазари. Работил е също така като данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща, Унгария (1993-1994 г.). Автор е на три книги – „Енергия“ (2009 г.), „Меню за реформатори“ (2014 г.) и „Кариера или не“ (2018 г.).

В края на уебинара Василев ще отдели минута и за коментар върху темата за икономическата политика, която трябва да се приложи от страните за бързо излизане от кризата, причинена от COVID-19.

Всеки може да участва в уебинара и да зададе въпросите си към управляващия партньор на „Експат Капитал“ на 14 октомври от 11 часа. След направена регистрация, всеки участник ще получи персонален линк за достъп до събитието.

Лекцията се провежда по покана на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Модератор на събитието ще бъде доц. д-р Теодора Лазарова, преподавател във ВУЗФ, експерт в областта на HR със значителен опит в големи български и международни компании.

Провеждането на уебинарите е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ да работи в полза на студентите и младите хора, срещайки ги с едни от най-големите бизнес експерти и техния опит и предоставяйки им ноу-хау и възможности за създаване на ценни контакти. Всяка година бизнес университетът организира и десетки професионални конференции, дискусии и събития, на които предоставя трибуна за създаване на решения от икономически и финансов аспект.

Като част от мисията си да бъде полезна за студентите, бизнеса и икономиката на страната, Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета VUZF Lab започна да провежда и специални корпоративни обучения за компаниите в широк спектър от теми и области. Научният екип на VUZF Lab разработи и пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на държавата да се справи с настоящата икономическа криза, част от които вече са приети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още