IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung очаква голям ръст на печалбата заради бизнеса с чипове

Пандемията насърчи силно търсенето на чипове за памет за сървъри и компютри

10:50 | 08.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският гигант в сферата на потребителската електроника Samsung очаква през изминалото трето тримесечие да отчете най-високата оперативна печалба от две години насам -  благодарение на нарастващото търсене на смартфони от гамата си Galaxy и стабилния си бизнес за чипове, предава DPA.

Печалбата от основния бизнес се очаква да бъде в размер на 12,3 трилиона вона (9 милиарда евро) през третото тримесечие на 2020 г., обяви южнокорейската компания в четвъртък. Това би било увеличение с 58% на годишна база. Оценките на пазарния лидер в областта на чиповете за памет, смартфоните и телевизорите се оказаха над пазарните очаквания.

Samsung очаква приходите да нараснат с 6,5% до 66 трилиона вона. Както обикновено, групата ще представи по-точни бизнес данни на по-късна дата.

Тази година компанията се възползва предимно от увеличаването на интернет трафика в хода на пандемията на Covid 19. Това стимулира търсенето на чипове за памет за сървъри и персонални компютри от началото на кризата, тъй като все повече хора работят от вкъщи.

Въпреки че наскоро цените отново се понижиха поради свръхпредлагането, спешни поръчки от китайския доставчик на телекомуникационно оборудване Huawei са спасили Samsung от голям спад на печалбата в това подразделение, съобщи националната информационна агенция Yonhap. В рамките на настоящата търговска война между САЩ и Китай Huawei е във фокуса на политиката на блокада от страна на правителството на САЩ. Затова китайският концерн търси алтернативни доставчици на компоненти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още