IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще удължи безплатното тестване на Apple TV+ до февруари

Компанията все още не е разкрила колко абонати има видео стрийминг услугата ѝ

10:33 | 09.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Apple ще удължи до февруари някои абонаменти за Apple TV+, ползващи безплатния едногодишен пробен период, потвърди компанията пред CNBC.  

Когато видео стрийминг услугата беше пусната миналата есен, Apple включи безплатен едногодишен абонамент с покупката на неин продукт, което веднага увеличи броя на хората, които могат да гледат в платформата.

Първият от тези пробни абонаменти трябваше първоначално да изтече в началото на ноември, което означаваше, че хората с едногодишен пробен период, които не са го прекъснали, щяха да бъдат таксувани по 4,99 долара на месец за стрийминг услугата.

Сега абонатите, чиито пробни безплатни периоди са започнали през миналия ноември, декември или януари, ще получат удължение на срока до февруари. Това означава, че някой, който си е купил iPhone на 1 ноември и е активирал Apple TV+ в същия ден, ще има достъп до услугата до 1 февруари, когато компанията ще започне да го таксува.

Друг, който се е регистирал на 25 януари, например, ще има достъп до Apple TV+ и няма да плаща до 25 февруари.

Потребителите, които плащат за услугата на месечна база и които не ползват безплатен тестов период заради покупка на хардуер, ще също ще получат удължение до февруари, обяви Apple. То е автоматично и хората не трябва автомативно да го заявяват.

Apple не разкрива какъв е броя на абонатите на Apple TV+. Услугата има по-малко сериали и филми от конкуренти като Disney+, която през август премина границата от 60 млн. абонати, след като започна работа през миналия ноември. Netflix има над 190 млн. абонати по света, разкри компанията през юли.  Но за разлика от тези услуги, Apple TV+ не разполага с твърде богат каталог.

Въпреки че ранните отзиви за Apple TV+ бяха смесени, някои заглавия получиха похвали от критиците, а „The Morning Show” – първият сериал в платформата, получи няколко номинации за наградите Еми и спечели една.

Apple TV+ е част от бизнеса с услуги на Apple, който попада все повече във фокуса на инвеститорите и донесе около 22% от приходите от продажби на компанията за тримесечието, завършило през юни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още