IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата анимация на Pixar ще пропусне кината

Вместо това тя ще се появи в стрийминг услугата Disney+

13:39 | 09.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixar Facebook page</em></p>

Снимка: Pixar Facebook page

Новата продукция на Walt Disney “За душата“ няма да дебютира в кината. Вместо това анимационното филмче ще бъде пуснато в стрийминг услугата на компанията Disney+ на 25 декември, пише CNBC.

„Развълнувани сме да споделим зрелищния и вълнуващ „За душата“ с публиката директно в Disney+ през декември“, коментира Боб Чапек, главният изпълнителен директор на The Walt Disney Company. „Появата на нов и оригинален филм на Pixar винаги е специален повод, а тази наистина зашеметяваща и хумористична история за човешките отношения и намирането на място в света ще бъде удоволствие, на което семействата да се насладят заедно този празничен сезон“.

Всичко това се случва, след като Cineworld, която притежава Regal Cinemas, затвори над 500 кина в Съединените щати. Ходът принуди Disney и други студиа да преосмислят стратегиите си за разпространение.  

За разлика от „Мулан“, който пропусна кината, за да се появи директно в Disney+ през септември, изглежда „За душата“ ще бъде безплатен и ще е част от традиционната услуга за стрийминг по поискване.

Изваждането на „За душата“ от кинокалендара е пореден удар за филмовите салони. Големите кина не успяха да постигнат особено добри резултати, откакто отвориха отново врати през август, тъй като посещаемостта остана ниска, а редица холивудски блокбъстъри бяха отложени за следващата година.

Прехвърлянето на премиерите на „Жената чудо 1984“, „Черната вдовица“ и на новия филм за Джеймс Бонд за следващата година остави голяма празнина в календара на индустрията. И има опасения, че през следващите седмици може да се случи същото и с още заглавия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още