Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Пенсионните дружества обявиха положителна доходност и нарастващи активи

Не съветваме хората с минимални осигуровки да ги прехвърлят в НОИ, посочиха от пенсионните компании

1
 
5
 
5
studioaa до: terziеv
преди 1 година
Пенсионните фондове влагат по-голямата част от парите там, в активи, които никой нормален човек с интелектуален потенциал по-голям от този на шимпанзе не би избрал за инвестиция, а именно ДЦК. Пенсионните фондове държат 50-70% от активите си в актив, който е реално е отп***дък и не струва нищо т.е държавните ценни книги - парите са изхарчени вече, няма ги, а има само обещание да се плати в бъдеще т.е въздух под налягане. Тези фондове са абсолютно кухи и без да съм експерт мога да разбера, че да даваш още пари на фалирал длъжник какъвто е държавата е не просто олигофрения, а е престъпно. Дори и да си начинаещ без проблем ще имаш по-голяма доходост от УПФ като избягваш ДЦК.
2
 
5
 
4
terziеv до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
Поздравления за успехите, но не си съвсем прав. С техните обеми от десетки милиони няма как да вадят същите пари, като индивидуалните търговци. Имат и други ограничения.
2
 
5
 
3
studioaa до: Императорът
преди 1 година
БНБ е увеличила парите в обръщение минимум 2 пъти от 2012-2020, а това е 100% инфлация, а не 16%. Реално между 120 и 150% е натрупаната инфлация от 2012 насам, жалката доходност от УПФ Алианц е мижавите 55%. Аз няма смисъл да пиша с колко обиколки съм ги задминал...
2
 
6
 
2
studioaa до: Императорът
преди 1 година
Неспособността ти да смяташ е просто поразителна. Ти как си взел над 2.00 по математика аз просто не знам, но явно корупцията у нас какво ли не прави. За 2020 инфлацията е към 20%, а доходостта си е 7% от ЧПФ. Инфлацията е %, с който са увеличени парите в обръщение, а не числото обявено от НСИ, ЕЦБ, БНБ и т.н. Инфлацията днес я наричат "парично предлагане" т.е преименували са я - провери какво е инфлация в кой да е английски тълковен речник издание от преди 1990 г и тогава пиши тъпотии, че не съм прав. За 2020, моето портфолио е нагоре с близо 35%, а тези бездарници с ЧПФ са само със с 7-10% - тотална щета и кражба е влагам парите си там. Аз нямам икономическо образование, а юридическо, но явно съм доста по-кадърен от меринджеите в ЧПФ.
6
 
4
 
1
преди 1 година
Тъкмо днес смятах инфлация и доходност - за периодът 12-20 година: инфлация 16%, доходност (на УПФ Алианц) 55%. Мисля коментарът е излишен?