IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Изглежда съм имунизиран срещу вируса, за разлика от Байдън

Twitter оспори публикация на президента по темата, обозначавайки я като “подвеждаща информация, свързана с Covid-19“

08:32 | 12.10.20 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът Доналд Тръмп в неделя описа онова, което той нарече “имунитета си” след заразяването си с Covid-19 като предимство пред кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън, предава Bloomberg.

Twitter, обаче, оспори публикация на Тръмп по темата, като я означи като нарушение на правилата за „разпространение на подвеждаща и потенциално вредна информация, свързана с Covid-19“.

Тръмп написа в Twitter, че след „пълно отписване от лекарите в Белия дом“ късно в събота е „много хубаво да се знае“, че той не може да получи или предаде вируса.
 

По-рано, в продължително интервю за "Sunday Morning Futures" на Fox News Channel, Тръмп каза, че "щом се възстановите, вие сте имунизирани, така че няма да имате президент, който да се крие в мазето си, подобно на опонента си”, имайки предвид Байдън.

 

“Изглежда, че съм имунизиран, не знам, може би дълго време, може би за кратко време, това може да е цял живот, никой всъщност не знае - но аз съм имунизиран", каза Тръмп и добави, че има „защитна черупка“.

Центровете за контрол на заболяванията в САЩ поясниха в указанията си през миналия месец, че агенцията „не знае дали някой може да бъде реинфектиран с Covid-19“, но също така заявиха, че няма потвърдени съобщения за реинфекция в рамките на 3 месеца от първоначалното заразяване. Това предполага, че възстановяването от новия коронавирус може да е подобно на други подобни заболявания, които предлагат някакво ниво на имунитет.

Изказването в неделя беше последното засега от страна на президента, който обърна борбата си с вируса - който уби над 214 000 американци - като политическо предимство. По време на хоспитализацията си в Националния военномедицински център Walter Reed Тръмп твърдеше, че лечението му е като ходене на „училище“, за да се обучи за болестта. Неговите съюзници твърдяха, че това ще му помогне да общува по-добре със засегнатите от вируса.

Но социологическите проучвания сочат, че заразяването на президента, първата дама и повече от две дузини близки сътрудници през последните седмици само засилва опасенията сред избирателите, които не одобриха боравенето с вируса на президента досега. 

Анкета на Washington Post-ABC News, публикувана в неделя, показва, че бившият вицепрезидент води с 54% срещу 42% пред Тръмп сред вероятните гласоподаватели, като само 41% от анкетираните дават на президента положителни оценки за това как се справя с огнището.

Тръмп обяви агресивно връщане към кампанията си след възстановяването му, започвайки с митинг в понеделник вечерта в Орландо, Флорида. Очаква се той да посети Пенсилвания във вторник и Айова в сряда за други кампании. 


„Издържах най-високия тест, най-високите стандарти и съм в отлична форма“, каза Тръмп в неделя. "И трябва да ви кажа, чувствам се фантастично, наистина се чувствам добре".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 3
nobel
преди 3 години
А между другото демократическата партия са го играли вече веднъж този номер. Спомняте ли си кой стана президент след убийството на Кенеди. Това е една от особеностете на американската избирателна система, че президент в един момент може да стане и човек, който реално не е ходил на избори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
Mechkata
преди 3 години
Никой обаче не е успял да се имунизира срещу идиотия, арогантност и посредственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
фиг.1
преди 3 години
Наистина ми става тъжно за хората, които подкрепят Тръмп, че дори и се гордеят с това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
nobel
преди 3 години
Привържениците на Джо Байдън ли казах? Всъщност може би ще е по-правилно да кажа привържениците на Камала Харис. Защото нали знаете какво се случва, ако избраният президент поради една или друга причина не може да изпълнява задълженията си - вицепрезидентът става президент. А напоследък ходят упорити слухове, че истинския кандидат за президент е тя, а Джо е само ракета-носител
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
nobel
преди 3 години
Какъв брилиантен ход на Тръмп беше този положителен тест. Сега на привържениците на Джо Байдън не им остова нищо друго освен да треперят и да се молят да не се разболее той. Защото ще стане наистина много забавно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още