IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPhone 12 – нова ера за смартфоните на Apple

Четирите нови смартфона на компанията предлагат 5G свързаност

22:03 | 13.10.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Амфитеатралната зала в Apple Park е празна, но Тим Кук е тук, за да ни каже онова, което искахме отдавна: голямото чакане приключи. Apple най-сетне представи новите си модели iPhone, които смятахме, че ще видим още през септември. На поредното си дигитално събитие за 2020 г. американският технологичен гигант най-сетне открехна завесата, за да видим iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и най-големият iPhone до момента - Pro Max.

„Днес е началото на нова ера за iPhone”, обяви главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, визирайки факта, че всички нови модели разполагат с 5G свързаност. За това намекваше и поканата за събитието, чийто текст гласеше: "Hi Speed". 

iPhone 12

Основният модел в новата линия смартфони на Apple носи името iPhone 12 и ще се предлага на стартова цена от 799 долара. Той е с 11% по-тънък, с 12% по-малък и с 16% по-лек от iPhone 11. 6,1-инчовият OLED екран има съвсем тънки рамки и два пъти повече пиксели от предходния модел.

Дисплеят е Super Retina XDR и разполага със Ceramic Shield – керамично покритие на екрана, разработено от Corning, което да го направи много по-устойчив. В действителност от Apple обещават, че той ще е четири пъти по-издръжлив на падания.

След като акцентира толкова силно върху 5G свързаността в началото на събитието, компанията от Купертино разкри, че iPhone 12 ще има Smart Data Mode, който ще преценява дали в конкретния момент имате нужда да ползвате 5G скорост. Ако не извършвате операция, изискваща толкова бърза връзка, телефонът автоматично се връща към LTE режим. За да интегрира новата свързаност, Apple е извършила 5G тестове с над 100 телекома в 30 региона. От компанията все пак подчертават, че 5G скоростите ще варират според мобилния оператор и региона, в който се ползва телефонът.

Сред иновациите в iPhone 12 е новият чип на Apple – A14 Bionic, първият в света, използващ 5nm технология. По думите на компанията той ще е до „50% по-бърз“ от водещите чипове на пазара.

MagSafe пък е нова система, която цели да подобри зареждането на устройството. Тя включва магнитен ринг на гърба на iPhone 12 за оптимална позиция при безжично зареждане на телефона. Същевременно Apple показа двойно зарядно за умния ѝ часовник, което същевременно може да зарежда и iPhone. За десерт компанията обеща още интересни зарядни аксесоари в бъдеще.

Основната камера на iPhone 12 е двойна и включва 12 MP с бленда f/1.6, както и 12-мегапикселова широкоъгълна. Apple твърди, че е подобрила значително снимките при ниска осветеност, за да предложи по-големи детайли на кадрите, направени на нощен режим. Големият бонус тук е, че всички камери на устройството ще се сдобият с нощния режим, включително предната. Същевременно компанията разчита на машинно обучение, благодарение на което изкуственият интелект на камерите да разбира по-ясно какво точно се опитва да заснеме потребителят и да нагласи настройките максимално добре.

Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още