IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" продава част от своите акции от капитала на Link Mobility Group

Може да се стигне до продажба на максимум 467 999 акции, а при значителен интерес и на допълнителен пакет от 120 600 акции

10:17 | 14.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: &bdquo;Алтерко&ldquo;</p>

Снимка: „Алтерко“

„Алтерко“ АД продава част от притежаваните от дружеството акции от капитала на Link Mobility Group Holding, която купи телекомуникационния бизнес на компанията в Европа.

Акциите на „Алтерко“ бяха получени като част (20%) от цената по сделката, съобщава компанията. Link Holding ще реализира първично публично предлагане на нови акции от капитала си, както и вторично предлагане на част от съществуващите акции, като „Алтерко“ е включено като продаващ акционер.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Публичното предлагане на акции от капитала на Link Holding се окачва да се проведе в периода 14 – 23 октомври при цена на предлагане от 47.00 норвежки крони за акция.

Според проспекта на предлагането може да се стигне до продажба на максимум 467 999 акции, а при значителен интерес към емисията и на допълнителен пакет от 120 600 акции при цена от 47.00 норвежки крони за акция. Дружеството притежава общо 1 345 180 акции. В зависимост от търсенето може да бъде и намален максималният брой продавани акции или такива да не бъдат продавани при условията на вторично предлагане.

Резултатите от предлагането трябва да бъдат публикувани на или около 20 октомври 2020 г.

Нереализираният обем акции след края на вторичното публично предлагане ще бъде обект на блокиране за срок от 180 дни, считано от първия ден на търговия и регистрация на регулиран пазар на акциите на Link Holding.

От „Алтерко“ уточняват, че евентуалната продажба на посочения пакет акции няма връзка с отправените през юли тази година извънсъдебни претенции от страна на Link Mobility Group AS към дружеството.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още