IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Захарни заводи" преустановява производството на опаковки

Компанията разширява производството на електрическа енергия от възобновяеми източници

18:12 | 14.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Захарни заводи&quot; АД</em></p>

Снимка: "Захарни заводи" АД

„Захарни заводи“ преустановява производството на опаковки, както за собствени нужди, така и за външни клиенти, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Компанията ще се възползва от оптимизацията, за да се фокусира върху развитието и растежа на основните си бизнес дивизии – захар, захарни изделия, етанол и производство на чиста енергия.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Производството на опаковки представлява малка част от бизнеса – под 1% от консолидираните приходи. „Решението за преустановяване е взето на базата на задълбочен анализ и след внимателно претегляне на всички ползи и негативи от тази стъпка“, обяви компанията в съобщението си.

Като част от процеса по преструктуриране компанията разширява производството на електрическа енергия от възобновяеми източници.

През последната година „Захарни заводи“ работи по ключов проект за изграждане на фотоволтаична електрическа централа (ФЕЦ) с инсталирана общност на 4 MW. Първият етап по изграждането на мощност от 1MW е във финален стадий и съвсем скоро предстои официалното й въвеждане в експлоатация.

Успоредно с това се работи по проектиране на втория етап за изграждане на ФЕЦ.

От началото на годината акциите на „Захарни заводи“ поскъпват с близо 27% при пазарна капитализация от 29,171 млн. лв.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още