IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трейс" преобразува дъщерното си дружество „Трейс Украйна“

Акциите на холдинга поевтиняват в сряда

18:37 | 14.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

„Трейс Груп Холд“ АД преобразува дъщерното си дружество „Трейс Украйна“ ЕООД чрез вливане в „Трейс БГ“ ЕАД, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Решението за вливане е взето след постъпило искане от дъщерното дружество за даване на предварително съгласие за преобразуване чрез универсално правоприемство. Приемащо дружество по сделката е „Трейс БГ“ АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Трейс Груп Холд“ АД е едноличен собственик на капитала и в двете дружества. Компанията съобщи, че „Трейс Украйна“ се прекратява без ликвидация, а капиталът на приемащото дружество няма да бъде увеличен, заради което няма да се налагат промени в учредителния акт на дружеството.

В сряда акциите на холдинга поевтиняха с близо 2,8% до 3,46 лв. за брой след сключени шест сделки за деня. От началото на годината спадът в цената достига 13%, макар на годишна база да има ръст от 18% при пазарна капитализация от 83,732 млн. лв.

По-рано дружеството обяви, че акционерите му ще гласуват за променливо възнаграждение (бонуси) за членовете на Управителния и Надзорния съвети до 15% от печалбата преди данъци на дружеството. Печалбата преди данъци на „Трейс груп холд“ за 2019 г. е 15,726 млн. лв., следователно бонусите за членовете на НС и УС може да достигнат около 2,35 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още