IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Елана Агрокредит" ще изкупи обратно до 400 хил. собствени акции

Началният срок за извършване на изкупуването в 19 октомври.

16:27 | 16.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Елана Агрокредит“ дава началото на първата процедура по обратно изкупуване на собствени акции на дружеството съгласно решение на общото събрание на акционерите от 30 септември, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ - София.

Броят акции, подлежащи на обратно изкупуване с настоящата процедура, е до 400 хил., като началният срок за извършване на изкупуването в 19 октомври.

Крайният срок е до 30 ноември 2020 г. при минимална цена от 0,90 лв. Максимална цена на обратно изкупуване: 1,06 лв.

Избран инвестиционен посредник, който да обслужи настоящата процедура за обратно изкупуване: „ЕЛАНА Трейдинг“ АД.

Съветът на директорите бе овластен дружеството да изкупи до 10% от капитала в срок от пет години, като всяка година може да бъдат изкупувани до 3% от капитала. Цената е между 0,9 и 1,1 лв. за акция. 3% от капитала е около 1,1 млн. лв., което ще помогне за пласиране на свободния паричен ресурс, ако не може да бъде вложен в кредитиране.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Елана Агрокредит“ АД реализира 10% спад на нетната печалба на годишна база до 836 хил. лв. за третото тримесечие на 2020 г., спрямо 926 хил. лв. за същия период на 2019 г., показват изчисления на Investor.bg на база отчетът на дружеството. Документът е публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

За деветмесечието резултатът е печалба от 2,52 млн. лв., при повишение с 0,56% на годишна база. То идва от ръста с 6,6% на годишна база до 1,69 млн. лв. за първото полугодие на 2020 г.

Свиването на печалбата идва след намалението на активите на дружеството. На 15 септември всяка година неговите клиенти, лизинго- или кредитополучатели, се издължават. Няма месечни вноски, а една годишна.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с близо 8% при пазарна капитализация от 38,095 млн. лв.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още