IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla увеличи пробега на своя Model 3

Динамиката при версия Performance е подобрена, като електромобилът вече ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди

13:00 | 17.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla актуализира най-популярния си продукт - Model 3, върху който бяха извършени промени в екстериора и интериора, в това число и увеличаване на пробега от 410 на 430 километра. Подобрена е още и динамиката, съобщава Automedia

Новостите във външния вид са минимални, като засягат оформлението на вратите, които поучават черни дръжки, както и облицовката на прозорците. За Model 3 вече се предлагат спортни джанти - 18- и 19-цолови, а като опция са достъпни и 20-цолови. Гумите също са с подобрена ефективност.

В салона гланцовото черно покритие на таблото и на централната консола е заменено с матово черно с хромирани детайли. Самата консола е променена, за да може да предложи безкабелно зарядно за два смартфона. В жабката са поставени два порта USB-C и още един USB-A.

Промени има и в техническата част, като Model 3 получава същата термо-помпа HVAC като на наскоро пуснатия Model Y. Тя заедно с подобрените гуми и промените в задвижването подобрява ефективността на електромоторите и позволява увеличение на обхвата на електромобила.

При базовият вариант Standard Range Plus пробегът е увеличен от 410 на 430 километра, а при версията Long Range Plus - от 560 на 580 километра. Подобрена е и динамиката при най-производителната версия Performance (462 конски сили), която ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди (с 0,1 секунди по-бързо от досега).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още