Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Идва краят на веганския бургер в ЕС

Европейският парламент ще разгледа правила, забраняващи употребата на названия на месни и млечни продукти за имитиращи продукти

2
 
2
 
5
преди 1 месец
В България проблема с имитациите и фалшификациите на хранителни продукти е много по-голям от тези проблеми на европейските потребители. Тук почти всичко е имитация и боклукк.
0
 
8
 
4
mrynmryn до: cyclop
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И аз това се чудя, хем не искат да ядът месо, но хем търсят имитации на месо, да ядат салата, вместо разни бълвочи минали хиляда преработки.
1
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Едно от нещата, които харесвам в Европа е защитата на потребителите, но ако законодателите са стигнали дотам, да ни смятат за толкова оглyпели, че да не четем етикетите на продуктите преди да си ги сложим в устата, това вече е притеснително. А може би проблемът е в маркетинга. Аз никога не бих си купил "вегански бургер" главно по политически причини (мразя екстремизма), но "зеленчукови дискове" бих се изкушил да опитам. Зеленчуците са полезни.
1
 
7
 
2
преди 1 месец
тва е от първостепенна важност за евpoгейoвете и рептилете, поне друго сичко си работи, ше мислат краставицата колко да е крива и сандвича къф треа да е .... но за пропадняците идва края скоротечно ....
1
 
11
 
1
преди 1 месец
Вегетарианците не обичат месо и животински продукти, но по някаква причина, правят тонове имитации. Ужким-яйца, псевдо-мляко, веджи-бургер, менте-бекон, соево пиле, и какво ли не. Особено сирене, там пък има цели рафтове в по-тежко страдащите от вегетарианство държави. И безброй рецепти как да си сготвиш нещо, което имитира месо поне като вкус. Естествено, без да има хранителните качества. Какъв тъжен, отчаян напън да си прилъжеш сетивата, че се храниш с истинска храна.
Интересно, на не-вегетарианците никога не им хрумва да си направят ужким-краставица и псевдо-маруля от месо или кашкавал.