Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Субсидиите за производство на енергия в ЕС достигат почти 160 млрд. евро

Ефектът от производството на ток за околната среда и здравето на хората в България се изчислява на 6,7 млрд. евро в периода 2016-2018 г.

0
 
2
 
6
преди 1 месец
Как нагло и мрсно лъжат зеленашите !!! Изкопаемите горива се "субсидирали", ама през накакви фиктивни "външни разходи" !!! Аз не знам да има петролна или газова компания, която да получава субсидии, каквито получават зеленашеските ВЕИ - напротив, дерат ги с данъци и такси за "вредни" емисии !!!
1
 
2
 
5
zelka007 до: Zlato
преди 1 месец
за в бъдеще ще спада още цената , вероятно вече по-плавно ... теб кво те бърка ... ?! ... м/у другото и в БГ тече проект за включване на мегабатерия , скромен , но все пак ... :)))
3
 
2
 
4
zelka007 до: Hahoto2
преди 1 месец
мда ... на едни от старите вятърни паркове им изтичат договорите и вероятно няма да ги подновяват , щото са на земя под наем , цената на тока на едро е зверски ниска в момента заради коронакризата и не покрива наемът на земята ... :))) ... и друго на ръка , нали направиха промяна на законът за вятърните турбини , че там не може до някакви метри да се строи до къщи в зависимост от височината на турбината . та новите вече са доста високи за да хващат вятърен поток над 80-100 метра височина и не покриват отстоянията ... бъдещето отива в морето буквално , офшорни централи , на земята трудно ще се строи с новите изисквания . тука въглищарското лоби ни надцака с този дебелички с очилцата , дето е министър в момента ... факт ...

там където може да се заменят първото поколени турбини ще ги заменят с по-вискоефективни , но старите си отиват за скраб ...

като цяло това , което са постигнали в момента , е целият капацитет , който може да се изгради в немско на сушата според новите правила 50-60GW ... койото се настанил , настанил ... за други в морето ... :)))
2
 
2
 
3
Zlato до: Hahoto2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Той сега пресмята цената на гигават батерия, че онзи ден я изкара 190,000,000 долара и му се видя много. Чуди се откъде да намали малко :)
2
 
5
 
2
преди 1 месец
Ето и германците ги мъчат подобни екзистенциални въпроси!
Зелев, как са антителата!? ;)
https://www.emi-bg.com/bg/news/1/article/5f44c4dd800f920100bc5cce?fbclid=IwAR2BUqeuTkKFS4w-NA8qM-swVcxEF0tE7DmNW0jl8tc4zn82qwLvh5dXuk8
3
 
6
 
1
преди 1 месец
И по-голямата част са за ВЕИ, които не спират да гълтат субсидии.