IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще наеме над 2 хил. нови работници за своите фабрики в Тайланд

Решението е свързано с плановете на Nissan да преструктурира своите глобални операции и да намали с 2,9 млрд. долара годишните си постоянни разходи

11:18 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Звеното на Nissan Motor Co. в Тайланд планира да наеме над 2000 нови работници, тъй като компанията се стреми да укрепи последната си мащабна производствена база в Югоизточна Азия. 

Nissan Motor Thailand Co. ще започне да приема нови служители в своите заводи в провинция Самут Пракан, южно от Банкок, съобщиха от компанията в сряда. Към 31 март в звеното работят 4171 работници, според данни на японския автомобилен производител, което означава, че новите попълнения ще увеличат работната сила на тайландското подразделение с около 50%, информира Bloomberg.

Решението за наемане на допълнителна работна ръка в Тайланд е взето на фона на плановете на Nissan да преструктурира своите глобални операции и да намали с 300 млрд. йени (2,9 млрд. долара) годишните си постоянни разходи, докато се опитва да преодолее резкия спад в продажбите.

По-рано тази година базираната в Йокохама група обяви, че ще прекрати производството на превозни средства в своя завод в Индонезия. Това оставя Тайланд като последния голям производствен център на компанията в Югоизточна Азия.

Главният изпълнителен директор на Nissan Макото Учида заяви през май, че компанията „систематично ще коригира размера на операциите си и ще излиза от някои други пазари, докато определя приоритетите и фокуса“.

Японският партньор на Nissan Mitsubishi Motors Corp. вече разполага със силно присъствие в тази част на света. Nissan притежава около 34% от Mitsubishi, след като придоби дял в компанията през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още