IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google преговаря за придобиването на офис комплекс в Лондон за 1 млрд. долара

Ако сделката се осъществи, тя ще е една от най-големите в британската столица тази година

13:02 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google води преговори за закупуването на офис комплекс в Лондон за 800 млн. паунда (1 млрд. долара), което би било една от най-големите подобни сделки в британската столица тази година, съобщават React News и Bloomberg.

Компанията е започнала преговори за придобиването на комплекса Central Saint Giles от собствениците му Legal & General Group и Mitsubishi Estate Co., съобщава React, без да уточнява откъде има информацията. До момента не е подписан договор. Google вече заема около 40% от офис площите в комплекса близо до Tottenham Court Road.

Говорители на Legal & General Investment Management и Mitsubishi Estate са отказали коментар. Представители на Google не са били открити за повече информация.

Компанията е в процес на изграждане на нов кампус в квартал „Кингс Крос“ в Лондон, който трябва да приеме 4500 британски служители. Сделката за Central Saint Giles ще даде на Google гъвкавост в момент, когато финализира другия си проект, чиито дати на завършване и преместване на служителите на компанията не са потвърдени, отбелязва React.

Google беше една от първите големи корпорации, които поискаха от служителите си да работят от вкъщи, когато коронавирусът започна да се разпространява през март. Компанията съобщи през юли, че ще позволи на служителите си да вършат работата си от разстояние още една година, отлагайки плановете си за повторно отваряне на офисите.

Land Securities Group, която е една от най-големите компании за недвижими имоти във Великобритания, даде знак, че има доверие в бъдещето на офисите в Лондон в стратегия, очертана от новия главен изпълнителен директор Марк Алън в понеделник. Компанията планира да продаде всичките си активи, включително имотите си за развлекателни цели, и да инвестира отново приходите в строителството на нови офиси и проекти със смесени функции.

Компании като Netflix и Morgan Stanley предприемат ходове, които показват, че търсенето на най-големите и най-добрите сгради се възстановява от дъното по време на блокадата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още