IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси са под натиска на безрезултатните преговори в САЩ

Почти всички сектори и големи борси на Стария континент се озоваха на червена територия в сряда

20:21 | 21.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси завършиха сесията в сряда с понижение, а инвеститорите бяха под влиянието на последните развития в преговорите в САЩ за стимулиране на икономиката заради коронавируса, предава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 отбеляза спад от около 1,3%, а секторът на пътуванията и забавленията се понижи с 2,5%, повеждайки загубите. Почти всички сектори и големи борси се озоваха на негативна територия.

Лондонският бенчмарк FTSE 100 отписа 1,91% от стойността си и приключи деня на ниво от 5776,50 пункта. Германският DAX е надолу с 1,41% до ниво от 12 557,64 пункта. Френският CAC 40 отбеляза спад от 1,53% до 4853,95 пункта.

Трейдърите в Европа наблюдават последните политически развития отвъд океана. Началникът на канцеларията на Белия дом Марк Медоус заяви, че председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовият министър Стивън Манучин са постигнали „добър напредък“ в разговорите, след което добави, че те „все още трябва да извървят известен път“ преди да постигнат споразумение.

Двамата трябва да говорят отново в сряда и Медоус изрази надежда да види „някакво споразумение преди уикенда“. Разговорът между Манучин и Пелоси във вторник беше продължение на опит в последната минута за постигане на споразумение преди изборите на 3 ноември.

Обратно в Европа паундът поскъпна с 1,6% спрямо долара в сряда, след като главният преговарящ от името на ЕС Мишел Барние намекна, че търговско споразумение с Великобритания е възможно.

Книжата на шведския телекомен гигант Ericsson поскъпнаха с близо 10% след по-добрия от очакванията отчет за третото тримесечие, а цената на акциите на холандската компания за суровини Randstad прибави над 6% към стойността си след силни резултати.

Nestle надмина очакванията за третото тримесечие и повиши целта си за растеж на органичните продажби през 2020 г. до 3%, но книжата на гиганта в потребителските стоки леко поевтиняха до края на търговията.

На дъното на европейския индекс на сините чипове листнатите в Лондон книжата на Centamin поевтиняха с над 19%, след като златодобивната компания обяви спад на производството и на продажбите през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Императорът
преди 3 години
Да бе... щото Щатите нямало да си стимулират икономиката, затова DAX пада 10 пъти повече от SP 500 ????Айде стига глупави опити да се обясни един лишен от логика пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още