IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1043 новозаразени с COVID-19 в България

Положителните проби достигат 14,7% от направените тестове

09:34 | 25.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

1043 са новите случаи на коронавирус в страната при направени общо 7094 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

Това означава, че положителните проби достигат 14,7% от направените тестове. Най- много регистрирани случаи има в София – 393, над една трета от общия брой, следвани от Пловдив – 76 и Варна – 58.
През последните 24 часа заради коронавируса са починали 7 души.

Общият брой на потвърдените случаи става 37 562, от които активни са 18 246. 130 са излекуваните през последното денонощие. 

В болница са 1976, от които 138 - в интензивни клиники.

На фона на влизането в последните дни на София трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, столицата затваря от днес всички нощни заведения за две седмици. С решение на софийския щаб на работодателите се препоръчва да въведат организация за онлайн работа, за работа на смени или на отделни екипи, където е възможно и според спецификата на работата. 

Междувременно в събота Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов, Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ и на министъра на финансите Кирил Ананиев след отрицателни резултати на PCR тестове в два последователни дни.

Те бяха сред контактните лица на заместника-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който е с положителен тест за COVID-19.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още