IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания въвежда извънредно положение до началото на май

В сряда страната стана първата държава от ЕС, преминала прага от 1 милион регистрирани заразени с COVID-19

16:24 | 25.10.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

В цяла Испания от днес ще бъде въведено извънредно положение заради влошаването на ситуацията с  разпространението на новия коронавирус, обяви премиерът Педро Санчес, цитиран от Франс прес и АР.

Санчес, който направи телевизионно обръщение след извънредно заседание на правителството, каза, че мярката ще остане в сила до началото на май. В цялата страна с изключение на Канарските острови през нощта ще има полицейски час от 23 ч. до 6 ч. 

"Ситуацията, през която преминаваме, е екстремна. Реалността е, че Европа и Испания са залети от втора вълна на пандемията", подчерта Санчес, цитиран от БТА.

В сряда Испания стана първата държава от Европейския съюз, преминала прага от 1 милион регистрирани заразени с коронавируса. Броят на починалите в страната доближава 35 хиляди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 4
cyclop
преди 3 години
Полицейски час от 23 до 6... Не го разбирам... Няма връзка с нищо? Вирусът е вампир, и върлува нощем ли? Времето, когато има най-малко хора навън, тоест, най-малко вероятно е да срещнеш някого, е най-опасно за заразяване? Кво? Ако искам да изляза да тичам, или да спортувам на открития фитнес, по-добре ще е ако изчакам да се съберат повечко хора,хмм? Същата концепция като в Америка, затварят ВСИЧКИ магазини освен един, да може да се съберат повечко хора в него. Кой ги мъти тези мерки бре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още