IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 2000 души с COVID са настанени за болнично лечение

Броят на заразените вече надхвърля броя на излекуваните, показват данните на Единния информационен портал

07:51 | 26.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

327 са новите случаи със заразени с коронавирус, показват данните на Единния информационен портал за борба със заболяването. Направените тестове са 2257, тоест процентът на заразени достига 14,5 на сто.

Настанените за болнично лечение вече достигат 2036 души, от които в интензивни отделения са 146 души.

По време на рредовния брифинг на Националния оперативен щаб през миналата седмица здравният министър Костадин Ангелов обясни, че медицинските лица в болниците са претоварени и призова лекарите в доболничната помощ да се включат в борбата с болестта.

Потвърдените случаи на COVID в България са 37 889, от които активните са 18 441. Излекуваните са 18 354, като за последното денонощие техният брой е 122.

Починалите в следствие на коронавируса през последното денонощие са 10 души. Така общият брой на починалите вече достига 1094 души.

Най-голям е броят на новооткритите случаи в София - 125, като общият брой на заразените в столицата е почти 11 хил.

Заради развитието на болестта в някои области в страната са прекратени плановите операции.

В неделя пък стана ясно, че и премиерът Бойко Борисов е дал положителна проба за вируса и влиза в карантина. Междувременно министърът на здравеопазването Костадин Ангелов също съобщи, че се самоизолира и се счита за поставен под карантина, с оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов. Последната среща на двамата е била в петък. При първа възможност ще си направя PCR тест, посочи здравният министър в пост във Facebook.

От правителствения пресцентър поясниха, че и към момента премиерът изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера, се пояснява в прессъобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Дай го на български де.....https://youtu.be/gPe7C1hbNt8
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
wag1111
преди 3 години
Стига с тия глупости за тоя грип. Най- голямата измама.Кинти. Кинти...https://***.youtube.com/watch?v=ly7flUk6swQ&list=WL&index=37
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още