IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany и LVMH преговарят за промяна в цената на сделката си

Двете компании се насочват към уреждане на спора си, твърдят източници

22:34 | 27.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Американският производител на бижута Tiffany и френския гигант за луксозни стоки LVMH водят преговори за уреждане на спора си за поглъщането на първата при това на цена, която е малко по-ниска от тази, за която първоначално се разбраха, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Преговорите са базирани на ценовия диапазон от 131-134 долара за всяка от акциите на Tiffany, спрямо предходната цена от 135 долара.

През септември Tiffany заведе дело срещу собственика на Louis Vuitton в съд в Делауер, като заяви, че френската компания е отлагала сдеката и неправомерно се е опитала да предоговори условията по нея.

LVMH заведе ответно дело, обвинявайки американската компания, че е била управлявана зле по време на пандемията на Covid-19.

По-рано CNBC писа, че двете страни водят непреки преговори за уреждане на спора.

LVMH и Tiffany не са отговорили веднага на запитванията на Ройтерс за коментар.

Книжата на Tiffany повишиха стойността си с повече от 3% днес до 126,87 долара, след като в понеделник компанията заяви, че е получила одобрение от Европейската комисия за финализиране на сделката, като по този начин са премахнати всички регулаторни пречки пред споразумението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още