Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пенсионните фондове успяха да минимизират последствията от коронакризата

Първият стълб от системата се нуждае от по-голям трансфер от централния бюджет за покриване на недостига, посочва Деница Сачева

0
 
2
 
9
abdul до: studioaa
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Много риск поемаш значи. Гледай да не "го" поемеш наистина.
Фондовете и с доходност -10% пак са по-"сигурни"..
.. хаха :-)
2
 
2
 
8
993 до: studioaa
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Каква инфлация 15-20% те гони бе професоре? Пък и изкарал 25% доходност на пазарите... Баси корифея... Аман от псевдоразбирачи!
3
 
2
 
7
studioaa до: Solar Power
преди 4 седмици
Каква е разликата между 0% доходност и 1.22% доходност, когато инфлацията е 15-20%? Всичките пари за втора пенсия са тотална загуба дали в бнб или извън нея... Аз предпочитам да ги контролирам ЛИЧНО - да ги похарча или пазя за старини защото не вярвам на никой фонд.
0
 
4
 
6
Solar Power до: studioaa
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Той втория и третия пак са поне на плюс ! Какво става с първия където парите стоят просто в бнб и губят инфлацията директно ? Това е въпроса !
2
 
3
 
5
преди 4 седмици
Абсолютни локуми се разтягат тук: "Спрямо началото на тази година стойността на един дял на осем от фондовете за задължително пенсионно осигуряване нараства минимално с между 0,01% до 1,22%." Демек при 15-20% инфлация, 5-10 трилиона $ новонапечатани пари от началото на 2020 имаме 1.22% поскъване на дял в пенсионен фонд, това е жалък и смехотворен резултат и един скрит пладнешки грабеж. Как може човек като мен, който не е нито икономист, нито банкер или кой знае какъв мениджър на високо ниво без икономическо образование да постигне към 25% увеличение на своето портфолио от началото на 2020? Докато експертите икономисти имат резултат от 2-3-4%. Явно тяхната експертиза е фалшива... Ето до какво водят купените дипломи от бившия вии карл маркс - магаре да влезе там и то диплома ще вземе...
1
 
4
 
4
Cojones до: bgMan
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Тъй де, само главичката вътре. Пък той рамене няма...
1
 
5
 
3
преди 4 седмици
Успели да минимизират.....!?!?!?
Обаче - "..първият стълб от системата се нуждае от по-голям трансфер от централния бюджет за покриване на недостига...".
Т.е. и те чакат държавата да налива пари при тях за да не са загуба, така ли?
А ситуацията засега е само "минимизирана", не и преодоляна.

Защо да работя и да се осигурявам в България, когато няколко групировки/обрачи/масонски ложи и прочее образувания продължават да лъжат и да крадат обществените средства, които после отново държавата трябва да ги възстановява?
Българите затова ли живеем и понасяме всичко - за да могат да крадат под различни форми алчните български престъпници и политици?
Докато са на загуба какви са заплатите и осигуровките на управляващите пенсионни фондове? На макс. нали? Точно както беше при всички умишлено източени и фалирани банки през 1990-2000г.
А с какво си заслужиха големите заплати - явно само с кражби и източвания защото накрая друго не остана.
В държавата на всевластния генерал Любен Гоцев, на Ахмед Доган, Пеевски, Ковачки, Герговци, Баневи, Божковци, Ганчевци, Овч., ББ, Цв.Цв.... няма никакъв смисъл да се плащат данъци, осигуровки и каквито и да било държавни такси. Все едно да отглеждаш анаконда, която те поглъща бавно за да ти удължи мъките.
5
 
2
 
2
abdul до: Petar2015
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
ти още малко ще кажеш, че няма полу-мъже-полу-жени!?
1
 
5
 
1
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Значи ефектът от кризата бил "значително преодолян". Как да го разбираме? Едно препятствие или е преодоляно или не е. Няма вариант със значително и незначително преодоляване.