IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат участък на Околовръстното от Нови Искър до Требич

Първите 12 км от ремонта на магистрала „Тракия“ в участъка от пътен възел Белозем до Оризово ще бъдат напълно завършени през следващата седмица

09:36 | 30.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Приключва изграждането на участъка от софийския Околовръстен път от Нови Искър до Требич. Очаква се в края на ноември 3,8-километровото трасе да бъде пуснато предсрочно. Това съобщи в ефира на bTV директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски.

Той подчерта, че завършването на тази отсечка ще улесни трафика до район Нови Искър на Столична община, но усилената работа по цялостния проект продължава. „Остават още 20 км от пътя, които ще свържат Нови Искър с Ботевградско шосе, като се очаква ремонтът да завърши през 2021 г.“, каза Терзийски. 

Той увери, че независимо от усложнената епидемична обстановка ремонтите на Републиканската пътна мрежа вървят по график.

Относно магистрала „Тракия“ Терзийски уточни, че първите 12 км от ремонта в участъка от пътен възел Белозем до Оризово ще бъдат напълно завършени през следващата седмица, като дори ще бъде положена маркировка. След това предстои да започне рехабилитацията на трасето в обратната посока, към столицата.

Шефът на АПИ посочи още, че целта е ремонтите да бъдат приключени преди зимата, за да не се затруднява движението. Според него при Стара Загора ще се наложи рехабилитация на основата на пътя, защото тя е компрометирана и причинява неравности по асфалта.

В този участък ще бъде ремонтирана и отводнителната система. Терзийски обясни, че обследването на компрометирания път е направено през 2019 г., когато гаранцията на пътя вече е била изтекла. През 2018 г. в участък от 40 км на АМ „Тракия“ край Стара Загора максималната допустима скорост беше намалена на 90 км/ч заради неравности.

Според ръководителя на Пътната агенция в гаранционния срок реалният проблем не е бил установен, а фирмата изпълнител се е грижела за необходимите ремонти. По думите му не може да се сравнява сумата, дадена за изграждането на участъка, с тази за ремонта, която е в пъти по-висока, защото времената са други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
А безплатни кебапчета за безработния *** хелекторат ще пускат ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
пасъм
преди 3 години
Пускат...ама след месец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още